Britanicii sunt cunoscuţi pentru felul excentric şi ciudat de a se distra – chiar și atunci când vine vorba de atracţii pentru turiştii lor. Pe fondul rural variat al națiunii de pe insulă există locuri care sărbătoresc în cele mai diferite moduri: vrăjitorie, ceasuri cu cuc, prese, etc.
Trebuie să ţinem cont de faptul că multe dintre aceste atractii neconventionale, conduse de oameni pasionaţi care sunt entuziasmaţi de colțul lor bizar de lume, nu sunt la fel de fin reglate ca parcurile tematice mai celebre, cum ar fi Disney, Legoland sau Studios. Totuşi, cumpărând un bilet cu bucurie copilărească, v-ați putea surprinde savurand cu fascinația unui copil aceste experiențe noi şi ciudate.
În primul rând, îndreptaţi-vă către Puzzling Place din orașul Keswick, o casa care dă iluzia că este dedicată jocuri de inteligență. Ea are iluzii optice, holograme și o cameră anti-gravitaţie, unde bilele de rostogolesc în sus, apa curge la un unghi nefiresc și toată lumea pare să stea pe o pantă imposibil. De asemenea, în Keswick este şi Muzeul de Creion Cumberland unde puteți admira un stilou secret de spionaj din Cel de-al doilea Război Mondial, vă puteţi apropia de unul din cele mai lungi creioane din lume, de aproape opt metri lungime şi puteţi urmări istoria creionului de-a lungul secolelor.
Puteţi vizita şi Colțul Interzis în Middleham, North Yorkshire, un parc de distracții nebun infestat cu statui vorbitoare, statui gigant, uşi secrete şi labirinturi subterane nesfârșite. A apărut ca un depozit de tancuri din al doilea Război Mondial până când proprietarul a început umplerea acestuia cu caracteristici excentrice. Societatea privată a fost apoi deschisă pentru public în 1994 ca urmare a cererii populare.
O altă atracţie este satul ciudat Portmerion, în partea nordică a Ţării Galilor. Este construit într-un stil italian de arhitectură, care datează din anii 1920, fiind un amestec de stiluri decorative, desene și modele excentrice, creând un teren fantastic care mai târziu a fost folosit ca fundal pentru SF-ul britanic Prizonierul din anii 1960. Decorat cu colonade clasice, cupolele și o statuie a lui Buddha din filmul Inn of the Sixth Happiness din 1958, toate legănate de maiestuosii munți galezi, este mai degrabă un loc destul de bizar pentru a petrece o dupa-amiaza.
Înainte de începutul radiodifuziunii, în 1924, divertismentul muzical de acasă a rezultat din interpretarea la instrumentele muzicale. Lumea lui Keith Harding de Muzică Mecanica din Gloucestershire vă va duce înapoi în acele timpuri, cu ajutorul instrumentelor restaurate din anii 1920 și ’30 (gramofon, banjo) la care sunt interpretează ghizii.
Anca Antofie
Surse foto:
http://northwalestoday.com
http://www.keswick.org