Aplică machiajul in 10 pași simpli

Deseori apreciezi machiajul modelelor din reviste și probabil ai impresia că ți-ar fi foarte greu sau imposibil să realizezi tu singură un astfel de machiaj. Pentru că spre deosebire de modelele din reviste tu nu ai un make-up artisit care să îți stea la dispoziție, sarcina de a aplica machiajul perfect devine déjà o adevărată provocare.

De acum și tu vei putea să ai un machiaj perfect respectând următorii 11 pași:

1.  Cremă hidratantă

Primul pas, dar foarte important este să îți hidratezi pielea. O cremă potrivită tenului tău  îți face pielea fină și flexibilă, ideală pentru aplicarea machiajului.

2. Primer

Foloseste un primer pentru a pregăti pielea pentru fondul de ten și corector. Aplică-l pe tot tenul și pe gât. Cu acest produs, machiajul arată mai bine și durează mai mult.

3. Corector

Folosește corectorul pentru a acoperi zonele problematice ale pielii, precum petele roșii și alte imperfecțiuni. Aplică-l pe piele unde este necesar.

 Aceste produse vin în tonuri diferite. Spre exemplu, pentru a acoperi zonele roșii poți folosi un ton auriu.

 

4. Fond de ten

Acum că pielea este hidratată și că ai acoperit zonele problematice, este timpul să aplici fondul de ten. Alege o culoarea care să fie cât mai apropiată de nuanța pielii tale. Aplică-l pe toată fața și estompează-l pe gât.

 Poți pune mai multe straturi pentru a crea un aspect omogen, dar asigură-te să-l întinzi bine. Trebuie să fie invizibil la o simplă privire deoarece ideea este să creezi un finisaj perfect și echilibrat.

5.Contur; iluminator și pudră bronzantă

Folosește un iluminator și o pudră bronzantă pentru a-ți defini mai bine conturul feței. Pudra bronzantă trebuie să aibă o culoarea caldă și să fie puțin mai închisă decât tonul natural al pielii tale. Iluminatorul trebuie să fie mai strălucitor.

Aplică pudra bronzantă sub pomeți și continuă de-a lungul liniei părului. Apoi aplică iluminatorul exact pe pomeți.

6. Fard de obraz

Fardul de obraz îi va conferi tenului tău o strălucire plăcută, de culoare rozalie. În timp ce zâmbești, aplică fardul pe pomeții obrajilor și estompează-l spre linia părului. Să fii atentă să nu  rămână pete vizibile de machiaj.

Combină totul foarte bine și asigură-te că nu aplici fardul de obraz sub pomeți deoarece vei crea senzația unui look artificial.

7. Creion pentru sprâncene

Poate nu ai folosit până acum această tehnică, dar definirea sprâncenelor  îți evidențiază realmente ochii. Folosește un creion care să aibă un ton puțin mai deschis decât sprâncenele. Astfel vei scoate în evidență culoarea ochilor. Urmează forma naturală a sprâncenelor și umple-le.

Evită să folosești o nuanță prea închisă sau exagerată. Pur și simplu trebuie să menții linia naturală a sprâncenelor.

8. Umbre și dermatograf

Următorul pas este foarte important. Acum ar trebui să aplici umbrele, creionul de ochi și rimelul astfel încât ochii să devină punctul de atracție. Pentru a obține un aspect natural, folosește tonuri naturale, precum o nuanță de maroniu pământiu.

 Începe cu umbra. Aplică o culoare maron deschisă peste toată pleoapa și pe pliul pleoapei. Apoi foloseste un maron mai închis pe pliul ochiului si pe pleoapă. Începe din colțul exterior și aplică-l de-a lungul pliului și pe marginea pleoapei. Astfel vei obține profunditate și impresia unor ochi mai mari.

Din nou trebuie să te asiguri că amesteci bine toate nuanțele ca să nu rămână linii vizibile. Apoi trebuie să aplici un contur de ochi de-a lungul liniei genelor. Aplică-l dinspre exterior spre interior.

9. Rimel

Ochii tăi au căpătat acum profunzime și este timpul să îi evidențiezi cu câteva straturi de rimel. Daca ai un aparat de întors genele, folosește-l înainte de a aplica rimelul. Când îl aplici, asigură-te că acoperi și separi toate genele. Utilizează o pensulă curată.

10. Ruj

Pentru a completa acest aspect natural va trebui să dai un retuș final al buzelor. Pentru machiajul zilnic, trebuie să alegi un ton neutru.

Mai întâi folosește un creion ca să delimitezi buzele. Acesta le va da formă. Apoi, aplică un strat de ruj și finalizează cu o strălucire. Este mai bine să folosești o pensulă pentru a aplica rujul, astfel vei avea mai mult control.

11. De la zi la noapte

Pasul final constă în schimbarea machiajului de zi în ceva mai glamour pentru noapte. Poate să fie ceva complet diferit, dar necesită doar 3 pași simpli.

 În primul rând, trebuie să adaugi mai mult fard de obraz. Apoi trebuie aplicat un tus de ochi negru pentru a obține o privire mai dramatică.

În final, folosește culoarea roșie clasică pentru buze. Cu puține elemente pe care le poți ține într-un portfard sau portofel, vei putea să treci de la machiajul de zi la cel de noapte.

Sursa foto: ehowenespanol.com