Artistul Alexia Udriște semnează noua colecție de ambalaje Zexe Braserie

Zexe Braserie continuă proiectul „Cofetari cu Spirit de Artist”, în cadrul căruia, anual, un artist este invitat să creeze o lucrare de artă care se va regăsi pe ambalajele Braseriei. În 2019, artistul care semnează a doua colecție de ambalaje în cadrul proiectului este cunoscuta ilustratoare Alexia Udriște. Noua colecție de ambalaje este disponibilă, începând de astăzi, la Zexe Braserie.

Proiectul „Cofetari cu Spirit de Artist” a luat naștere în 2018 ca o inițiativă menită să facă arta mai accesibilă publicului larg, arătând similitudinile dintre cele două meserii, cea de cofetar și cea de artist: dorința de a transmite emoție prin creație, pasiune pentru calitate și lucrul cu mâinile, tradiții aduse în contemporan.

Primul artist invitat să ia parte în acest proiect și să transpună spiritul Zexe Braserie într-o lucrare de artă a fost Maria Dermengiu, în 2018. În 2019, Alexia Udriște, artist cu o bogată experiență în ilustrații pentru cărți pentru copii și ilustrații botanice, s-a lăsat inspirată de valorile cofetăriei propuse de Ana Consulea și echipa Zexe Braserie, creând o ilustrație botanică ce surprinde cele atmosfera, nuanțele și roadele celor 4 anotimpuri, în viziune proprie.

 

„Sufletul meu era încă în Grecia când am început să conturez conceptul ilustrațiilor, așa că nu aveau cum să lipsească smochinele, rodiile și florile de passiflora. Mi-am dorit să cuprind o paletă cât mai variată de nuanțe desprinse din anotimpurile mele preferate, mai ales că la Zexe Braserie găsești o selecție diversă de prăjituri pentru când te trezești iarna cu poftă de vară, ori toamna cu poftă de primăvară. Am vrut să surprind exact sentimentul pe care îl ai în vacanță, când te răsfeți. Felicit echipa pentru acest proiect, pentru că umple un gol în industrie. Artiștii plastici sunt încă văzuți ca fiind de neatins, expuși doar în cadre oficiale. Să aducem pictura, ilustrația și grafica în cotidian este exact ce este nevoie în societatea în care trăim”, spune Alexia Udriște, artist vizual. 

 

„Avem nevoie de artă în viața noastră, zi de zi, nu doar într-o galerie sau într-un muzeu. De aceea, ne-am dorit să aducem în viața oamenilor care ne trec pragul nu doar prăjituri foarte bune, create din cele mai bune ingrediente, ci și un strop de artă și culoare. Mai mult decât o colecție de ambalaje, Cofetari cu Spirit de Artist înseamnă inspirație, creativitate și emoție, valori indispensabile celor două meserii: cea de cofetar și de artist, dar și un mod de a susține dezvoltarea artei și artiștilor români”, spune Ana Consulea, cofetar și fondator Zexe Braserie.

 

 

Despre Zexe Braserie

 

Zexe Braserie este un loc născut din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești, lansat în aprilie 2016, de cofetarul Ana Consulea, câștigător al titlului „Pastry Chef of the Year” în 2019, oferit de ghidul Gault&Millau. Dacă pe meniu se regăsesc preparate pentru micul-dejun, prânz, brunch sau gustări, „vedetele” sunt, așa cum îi stă bine oricărei braserii, deserturile. Prăjiturile românești „revizitate” și aduse în contemporan – Take Ionescu, Carmen Sylva, George Enescu și Regina Maria – și gama de prăjituri nostalgice (checuri, pandișpan, cremșnit, orez cu lapte etc.) sunt completate de deserturi de inspirație franțuzească (Le Petit-Antoine, Foret-Noire, Exotic, Trois Chocolats, tarte, macarons – prezente în cărțile de rețete românești încă din anul 1875) și înghețată artizanală (de colivă, arahide, măr și biscuit, pufarine, cicolată și brownie, mango, fistic iranian etc.). www.zexebraserie.ro