Artistul premiat la Oscar

Astăzi, cele mai multe filme care devin populare şi acaparează publicul sunt supuse unui singur tipar: povestea dintre bine şi rău, îngreunată de cele mai spectaculoase efecte, ecranizarea unei cărţi, imaginea 3D sau scenariul fantezist.

Printre toate acestea, găsim şi o capodoperă unică, interesantă şi curajoasă.

The Artist, un film mut, alb-negru care a cucerit lumea dar şi o mulţime de premii.

The Artist este un film din 2011, câştigător al cinci premii Oscar pe lângă alte şapte BAFTA, durează 100 de minute şi este regizat de Michel Hazanavicius.

Povestea este una simplă: acţiunea începe în 1929 când, o vedetă de cinema, George Valentin, cu o carieră grozavă, rămâne blocat în anii ce urmează, pentru că orgoliul nu îi permite să joace în filme cu sunet.

Filmele sale mute atrăgeau mulţimi de oameni în săli, dar şeful său este de părere că tehnologia trebuie să îi uimească pe oameni şi asta o vor face prin inovativele filme cu sunet.

George Valentin refuză, aşa că rămâne fără slujbă, fără bani dar mai ales, fără identitatea sa ca actor de succes. În toată această dramă este implicată şi Peppy Miller, o tânără care ajunge star cu ajutorul personalităţii sale vesele dar şi cu sprijinul lui George.

De-a lungul filmului, ea este alături de acesta pentru că îi purta o dragoste puternică, sentiment care era aproape reciproc. În schimb, actorul nostru (Jean Dujardin) se confruntă cu realităţi izbitoare care îl dărâmă pe zi ce trece.

Michel Hazanavicius: Finalul fericit este o chestie de politeţe. Am rugat oamenii să se uite la aşa ceva ca să pot face altceva decât un sfârşit fericit. Este un fel de a mulţumi audienţei pentru că s-au dus să vizioneze ceva, nu chiar atât de uşor de văzut.”

Este un film incitant, dramatic, dar ca o briză de aer rece prin mulţimea de filme populare. În plus, este considerat cel mai premiat film francez din istoria filmului, iar actorul principal, Jean Dujardin, este primul actor francez premiat din partea Best Actor Academy Award, câştigând premiul Oscar pentru rolul său.

Cătălina Airimioaei

Sursa foto:

lcomics.blogspot.com