Balului Cluburilor Rotary: Salvați Inima unui Copil

Vineri, 21 februarie 2014 , a avut loc la JW Mariott Grand Hotel din București, Balul Cluburilor Rotary din București, avînd ca scop străngerea de fonduri pentru susținerea și dezvoltarea proiectului Salvați Inima unui Copil.

Proiectul se adreseaza celor peste 1000 de copii cu malformații cardiace care se nasc anual în România. Pentru tratarea acestor malformatii nu exista inca suficienti chirurgi specializaţi în neonatologie cardio-respiratorie, motiv pentru care pentru acești copii,  aceasta afectiune este o problemă de viaţă şi de moarte.

Proiectul – din care mai fac parte fundațiile ”Save a Child s Heart” din Israel ,  ”Gift of Life” din Statele Unite al Americii si Spitalul Grigore Alexandrescu din București, a fost partea centrala a Balului Cluburilor Rotary din Bucuresti. Manifestarea și-a propus strîngerea de fonduri necesare trimiterii în străinătate a 20 de copii cu malformatii cardiace pentru a fi operati in cadrul spitalul Wolfson din Israel si trimterea  la specializare de echipe mixte de medici pentru specializarea in chirurgie cardiaca neonatologica si  care la intoarcerea lor vor  face parte din echipa noului  Centru de excelență pentru chirurgie cardiaca si neurochirurgie a spitalului Grigore Alexandrescu.

 Suma stransa pentru acest proiect a fost de  50.000 de EUR .