Bijuterii vintage pe patru roți

Maşinile sunt ca vinul: devin din ce în ce mai valoroase odată cu trecerea anilor. Sub dictonul „oldies but goldies”, mașinile vintage sunt adevărate bijuterii. Istoria este unul dintre motivele pentru care colecţionarii devin interesaţi de o maşină vintage, apoi raritatea și proveniența sa.

Ne-am propus să îţi arătăm cât de departe merg cunoscătorii şi să îţi prezentăm cele mai scumpe patru maşini clasice, mașini cu o istorie impresionantă și cu un aspect ce merită fiecare bănuț. 

1962 Ferrari 330 TRI/LM, 6.5 milioane $

Faimoasa maşină a dominat cursele din anii `50. După ce a fost accidentată, Hisashi Okada a restaurat-o, apoi a condus-o timp de 10 ani prin New York. În 2002 a fost din nou restaurată, a ajuns într-o colecţie franceză pentru ca apoi să fie vândută la licitaţie pe suma de 6.5 milioane $.

 1931 Type 41 Bugatti Royale, 8.7 milioane $

Cântărind în jur de 3,5 tone şi măsurând peste patru metri, această maşină a fost menită celor cu bani. Creatorii Bugatti nu s-au gândit nici la puterea mașinii, nici la viteza acesteia când au proiectat-o, ci au folosit doar cele mai bune materiale, tipuri rare de piele şi metale preţioase. Acestea, împreună cu atenția pentru detalii, au dus la realizarea unei maşini superbe, dar şi foarte scumpe.


1962 Ferrari 250 GTO, 16.6 milioane $

Cel mai potrivit atribut pentru această maşină este cel de “sexy”. Având o formă grozavă si o performanţă şi mai bună, maşina a reprezentat combinaţia perfectă dintre plăcerea de a conduce şi de a arăta bine. 250 GTO este una dintre cele mai rare modele de Ferrari, doar 40 de exemplare fiind produse. Maşina în cauză a fost cumpărată de către un japonez la preţul amintit, de 16.6 milioane $.

1954 Mercedes W 196, 24 milioane $

Această maşină domină cursele în campionatele din 1954 şi 1955. Trăsătura principală a acestui model a fost sistemul său inovativ de valve, ce nu folosea arcuri. Din anii `80, maşina a fost expusă într-un muzeu, apoi restaurată şi vândută. În acest moment, valoarea maşinii ajunge până la 24 milioane $.

Tu cât ai fi dispus să plătești pentru o mașină vintage? Pune-ți această întrebare înainte de a visa că eşti proprietarul propriei tale piese de colecție pe patru roți.

Alexandra Coman

Surse foto:

diecast.org

legacydiecast.com

racingmodels.com