Cadouri de lux vs cadouri…care plac oricum !

A început un nou an şi odată cu el lista candidaţilor la cadouri. Abia aştepţi să îţi mai pui un prieten să sufle în lumânări şi să îl tragi un pic de urechi, însă te gândeşti întotdeauna dacă o să ai un buget suficient să acopere un cadou pe măsură sărbătoritului.

Ne-am obişnuit să luăm clasicele cadouri: o bluză, o bijuterie sau o sticlă “de ceva scump” în cazul bărbaţilor. Oricare ar fi dintre acestea, presupun un buget măricel. Căci ce să faci…ea se îmbraca numai în pulovere de caşmir şi are eşarfe din mătase iar el nu pleacă de acasă fără batista lui Loro Piana. Aşadar ce rămâne de făcut decât să devii inventiv şi să recurgi la un cadou la care nu se va aştepta niciodată şi care o să îi smulgă un zâmbet foarte larg.

Aşadar o primă idee ar fi să te interesezi ce pasiuni are:

Dacă este o fire artistică, pune în practică un pic din magia ta şi obţine două bilete la o piesă de teatru pe care ştii că o va savura. Măreşte-ţi perspectivele şi interesează-te şi de o deschidere de galerii, un vernisaj chiar şi o prezentare de modă.

Nu este pasionat de artă? Atunci sigur savurează o carte bună. Dar dacă este un cititor împătimit probabil că are abonament la bibliotecă sau îşi cumpără tot ce apare şi e pe gustul lui. Atunci trebuie să cauţi o carte mai rară…care nu a mai apărut de ceva vreme şi pe care cu siguranţă a citit-o când era mic şi poate chiar ea i-a declanşat iubirea pentru cuvântul scris.

Dacă cele de sus nu te-au convins atunci readu la viaţa copilăria! Oricărui om îi place să se simtă din nou copil. Iată câteva obiecte pe care ai putea să le înghesui într-o cutiuţă drăgălaşă: gume turbo, vechiul Tetris, un ou Kinder, o cutie de Bonibon, un elastic luuung să joci Elastic, cretă colorată, un arc-curcubeu, DVD-uri cu Captain Planet sau cu oricare din desenele copilăriei (Scooby Doo, Popey, Tom and Jerry etc). Dacă deţii şi un oracol poţi să îl xeroxezi şi să îi dai o copie şi lui, că originalul presupun că vrei să îl ai ca amintire şi tu.

Sunt aşa multe idei…dar pentru nu ştiu ce motiv îmi mai vine în minte una singură şi anume un Colaj. Adună repejor toate pozele drăguţe de când vă ştiţi voi şi orice alte amintiri: bilete de tren de când aţi plecat împreună la mare în Vamă Veche, bileţele pe care vi le trimiteaţi în timpul orelor sau refrenul de la cântecul lui preferat.

Ideea este că nu contează câţi bani costa un cadou, contează cât suflet ai pus tu pentru a-l găsi şi bucuria pe care i-o aduce norocosului care a tras lozul prieteniei tale.

Articol scris de Cristina Dan