Cat costa un designer de interior?

Cum este înțeles designul, în prezent?

Pentru unii înseamnă a-ţi amenaja interiorul locuinţei la superlativ, fashion, mai ales, şi doar atunci este indicat să apelezi la un designer de interior. În România, toată lumea se pricepe la tot, de la politică până la design.

Şi pentru că românii le ştiu pe toate, trebuie să recunoaştem că aici este locul unde se experimentează totul, chiar  daca ele implica sume mari de bani. În Occident, se plătesc mulţi bani pe design, pentru că toţi cei care ştiu că un logo bun şi un design bun, de la început, înseamnă şi un succes ulterior mare.

În România se ştie, totuşi puţin despre ce înseamnă munca şi cunoaşterea unui designer, pentru că un designer bun este cel care nu numai că ştie cromoterapie, estetică, psihologia culorilor, dar şi ştiinţe vechi tradiţionale, gen Feng Shui, Vastu sau Geometrie sacră, pentru a oferi şi o orientare benefică.

Precum arhitectura este o ştiinţă, şi designul este ştiinţa formelor, a culorilor şi a psihologiei acestora.

Aşa cum un proiect architectural este important, proiectul de design interior este la fel de important. De acesta, depinde decorul casei voastre, depinde sănătatea voastră, fericirea şi chiar prosperitatea. Printr-un proiect de design intelegem, de la nuantele peretilor, pana la piesele de mobilier, pardoseala, placi ceramice, corpuri de iluminat, decoratiuni, accesorii, perdele, finisaje folosite.

Designerul trebuie sa va cunoasca, sa inteleaga ceea ce doriti, sa vada viitoarea locuinta prin prisma dorintelor voastre, dar şi prin prisma ştiinţei sale, deoarece aşa cum un elev de clasa a VIII-a nu se compară cu unul care a terminat clasa a 12- a, la nivel de cunoştinţe, la fel şi un designer ce a studiat mai mulţi ani design, nu se poate compara cu un novice.

De munca unui designer depinde tot ce tine de interiorul unei locuinte, atat din punct de vedere estetic cat si functional, confortabil şi benefic. Astfel, casele şi hainele noastre ne aduc sănptate sau fericire sau … nu.

Ca si in privinta unui proiect arhitectural sau a unei constructii, pretul pe proiect difera in functie de complexitatea acestuia, in functie de dorintele dumneavoastra, in functie de suprafata locuintei respective. Aveti si posibilitatea de a opta doar pentru reimprospatarea casei, adica pentru o schimbare obisnuita, care sa nu implice o renovare de la zero. Aceasta reimprospatare a locuintei se realizeaza tot dupa un proiect, insa pretul cerut este mai mic pentru acest tip de amenajare.

Cu alte cuvinte, munca unui designer de interior nu este simpla deloc, ba chiar implica foarte multe calcule, cunoaştere si foarte mult studiu. Asa că, daca aveti în plan sa va achizitionati o noua casa, „rezervati” cativa bani si pentru proiectul de design.

Svetlana Sauciuc, Designer interior

Pentru mai multe informatii citeste restul articolului:

http://www.svetlanasauciuc.ro/m3-12-5-ro-Cat-costa-un-designer-de-interior

Sursa foto: pinterest.com