Ce mâncăm la petrecere?

Organizezi o petrecere dar nu te-ai hotărât ce specialități vei pune pe masă? Ești îngrijorat/ă, cu atât mai mult cu cât știi că invitaţii care vor veni, nu numai că trebuie să se simtă confortabil, într-o armonie caldă alături de gazde, însă este esenţial şi să se bucure cu adevărat de preparate. Este de preferat ca acestea să fie uşoare, de seară, adăugând şi desertul simplu şi gustos!

În continuare îți prezentăm trei reţete foarte sănătoase, dar şi delicioase, pentru petrecere. Ceea ce trebuie să reții este faptul că acestea nu trebuie să lipsească de pe masa ta festivă!

Pui cu sos Harissa şi roşii

Timp de preparare: aproximativ 17 min.

Ingrediente:

– 4 bucăţi de piept de pui fără piele

– 2 linguriţe de sos iute “harissa”

– 1 linguriţă de ulei de măsline

– 1 linguriţă de oregano uscat

– 250g de roşii cherry

– măsline mari

 Mod de preparare:

Pentru început, setează cuptorul la 180 de grade. Pune puiul într-o tigaie încinsă, de mărime medie, apoi unge-l cu sosul Harissa, cu uleiul de măsline şi cu oregano.

Acoperă tigaia cu o folie, las-o la căldură pentru 5 minute, iar apoi adaugă în tigaie roşiile cherry şi restul de ulei. Pune la cuptor pentru 10 minute şi aşteaptă până ce observi că pieliţa se desprinde de pe roşii. Totodată, ai grijă ca pieptul să fie bine pătruns.

Preparatul se poate servi cu bucăți de cartofi fierţi.

Cremă de ciocolată

Timp de preparare: 20 de minute.

Ce poate fi mai gustos decât un desert uşor? Pe lângă asta, este şi foarte simplu de preparat.

Ingrediente:

– 85g de ciocolată neagră (70%)

– 1 lingură de pudră de cacao, plus extra, pentru pudrat

– ½ linguriţă de granule de cafea

– ½  linguriţă de extract de vanilie

– 2 ouă

– 1 lingură de zahăr auriu, brun

– 50 g de iaurt gras

– zmeură pentru decor

Mod de preparare:

Răzuiește ciocolata foarte fin şi pune-o într-un bol mare care să se potrivească simetric, cu mărimea unui vas în care vei pune apă la fiert. Amestecă pudra de cacao, cafeaua şi vanilia cu două linguriţe de apă rece şi toarnă compoziţia peste ciocolată. Ţine bolul deasupra vasului cu apă fierbinte şi agită uşor. Lasă bolul cu ciocolată deasupra apei, amestecând din când în când pentru a verifica dacă s-a topit.

Amestecă ciocolata topită. Vei observa că devine densă. Se adaugă două linguri cu apă clocotită şi ciocolata va deveni imediat subţire şi moale. Lasă ciocolata să se răcească lent!

În următorul pas poți să bați albuşurile care nu trebuie să se întărească foarte tare, după care adaugă zahăr şi amestecă până când compoziţia devine moale şi lucioasă. Se adaugă în ciocolată aproximativ o treime din amestecul albuşurilor, după care se amestecă bine cu o lingură mare de metal până ce se obține o compoziţie omogenă. Toarnă rezultatul în patru cupe mici şi lasă la rece pentru câteva ore sau chiar pentru toată noaptea.

După ce a stat la rece, răstoarnă crema din bol, la fel ca pe o budincă. Decorează cu zmeură, apoi pudrează cacao.

SFAT: Dacă doreștii să mai elimini din grăsimi, poți înlocui ciocolata cu pudră de cacao şi, de asemenea, poți reduce din cantitatea zahărului.

Rezultatul este nemaipomenit!

Bundincă de mango

Budinca de mango este absolut delicioasă!

Timp de preparare: 5 minute.

Ingrediente:

– 1 mango mare şi copt

– 6 cupe de îngheţată de vanilie

– 2 linguri de smântână groasă

– 3 bucăţi de fructul pasiunii

Mod de preparare:

În primul rând, mango trebuie decojit; adaugă-l într-un mixer pentru a-l transforma în piure. Toarnă cele șase cupe de îngheţată şi cele două linguri de smântână şi amestecă din nou. Pune budinca în boluri şi ia cu o lingură, jumătate din fructul pasiunii, după care adaugă peste fiecare.

Pofta bună!