Aveţi nevoie de:
(pentru o portie generoasa)
– 1 bucată piept de pui
– 150 gr ciuperci (preferabil champignon )
– 1 ceapă mică (roşie sau albă)
– 1 linguriţă unt
– 200 gr smântână
– 100 ml vin alb (optional)
– sare,piper
Se prepara astfel:
– puneţi o linguriţă de unt la topit într-o tigaie
– adaugaţi peste untul topit ceapa tăiată mărunt
– taiaţi felii ciupercile apoi le adăugaţi peste ceapa care s-a călit 1-2 minute
– lăsaţi să se gătească ciupercile ( acestea conţin multă apă, deci le lăsaţi până
– lichidul din tigaie se evaporă)
– adaugaţi în acest moment vinul alb peste ciuperci până alcoolul se evapora
– adaugaţi smântâna apoi săraţi şi piperaţi după gust
– între timp pe un grill prăjiţi pieptul de pui
– când pieptul de pui este găatit montaţi preparatul în farfurie astfel: puneţi întâi puiul prăjit pe grill apoi turnaţi peste el sosul de smantână cu ciuperci
– preparatul se serveşte imediat dupa ce a fost pregătit şi montat
Blog de soţie fericită