Reţeta de miercuri: Piept de pui cu sos de smantană şi ciuperci

Aveţi nevoie de:
(pentru o portie generoasa)

– 1 bucată piept de pui

– 150 gr ciuperci (preferabil champignon )

– 1 ceapă mică (roşie sau albă)

– 1 linguriţă unt

– 200 gr smântână

– 100 ml vin alb (optional)

– sare,piper

Se prepara astfel:

– puneţi o linguriţă de unt la topit într-o tigaie

– adaugaţi peste untul topit ceapa tăiată mărunt

– taiaţi felii ciupercile apoi le adăugaţi peste ceapa care s-a călit 1-2 minute

– lăsaţi să se gătească ciupercile ( acestea conţin multă apă, deci le lăsaţi până

– lichidul din tigaie se evaporă)

– adaugaţi în acest moment vinul alb peste ciuperci până alcoolul se evapora

– adaugaţi smântâna apoi săraţi şi piperaţi după gust

– între timp pe un grill prăjiţi pieptul de pui

– când pieptul de pui este găatit montaţi preparatul în farfurie astfel: puneţi întâi puiul prăjit pe grill apoi turnaţi peste el sosul de smantână cu ciuperci

– preparatul se serveşte imediat dupa ce a fost pregătit şi montat

Blog de soţie fericită

http://sotiefericita.blogspot.ro/