Reţeta zilei: Ceapă coaptă cu umplutură de alune

Ingrediente:

4 cepe mari, fiecare cântărind 225 – 275 g
150 g orez cu bob lung brun
sare și piper
50 g alune
50 g arahide sărate
225 g roşii
100 g branza Cheddar, rasă
1/2 lingurita busuioc uscat
1/4 lingurita oregano uscat

Mod de preparare:

1. Se fierbe ceapa în coajă timp de 45 -50 minute, pana se înmoaie. Se scurge și se lasă să se răcească.

2. Între timp, se fierbe orezul în multă apă clocotită cu sare timp de aproximativ 30 de minute, pana cand se inmoaie. Se scurge bine.

3. Se pun alunele și arahidele pe o folie şi se coc în cuptor până devin maro, intorcandu-le des. Se taie alunele necurăţate de coajă.

4. Se amestecă roșiile cu orezul, brânza, nucile şi ierburile de sezon.

5. Se taie vârful și rădăcina fiecărei cepe, dar se lasă coaja exterioară colorată.

6. Împărțiți umplutura în fiecare ceapa, apăsând bine în centru.

7. Ceapa umplută astfel se pune la copt la temperatura de 200 grade celsius timp de 40 minute. Se serveşte fierbinte!