Ce să nu faci după o despărțire

Oricine ar putea afirma, cu multă înțelepciune că, măritându-te cu primul bărbat întâlnit într-un bar, ai lua o decizie pripită. Iată alte câteva lucruri pe care ar fi înțelept să le eviți, după o despărțire.

Nu te lăsa pradă vorbelor celei mai bune prietene! 

Acest sfat s-ar putea să pară o contradicție, dar rămâne însă sincer și corect. Prietena cea mai bună e acolo pentru a te face să te simți mai bine. Este datoria ei și la asta se pricepe cel mai bine, ceea ce înseamnă că nu e la fel de bună în a-ți oferi iubirea puternică de care ai nevoie în clipele în care ai inima ruptă în bucățele.

Așadar, atunci când îți spune „sună-ți fostul dacă simți nevoia” sau „sunt sigură că se va întoarce la tine”, ceea ce vrea de fapt să spună este că te iubește și că este acolo, pentru tine. Ascultă doar partea asta. Dar dacă ești în căutarea unui sfat obiectiv atunci sună-ți cel mai bun prieten de sex masculin. El îți va spune exact cum stau lucrurile.

Nu-ți suna fostul, indiferent de motiv!

Bineînțeles, îți dorești dragostea înapoi. Dar în perioada înșelătoare și complicată în care fostul tău devine fost, ar trebui să îl ștergi din agenda telefonică. Mai târziu, după ce se mai calmează apele, va exista un moment prielnic și pentru a-ți recupera bunurile înapoi, dacă este cazul.

Nu suna nici un alt fost!

Cu toții am fost în situația asta, când doream să găsești alinare în brațele foștilor. Sau în vorbele lor. Nimic mai fals! Așadar, ascultă de pe acum. Dacă e un fost iubit și dacă a trecut și mult timp de atunci, nu merită o reîntoarcere. Te-ai fi împăcat demult cu el, dacă ar fi fost să fie. O amețeală de sentimente nu face bine nimănui, mai ales ție. Mai ales acum.

Cristian m-a făcut să mă simt îngrozitor așa că mă întorc la Radu care m-a făcut să mă simt groaznic, dar acum mai multă vreme. Este foarte tentant să cauți alinare și confort în cineva care te cunoaște bine. Dar cel mai bun lucru pe care îl poți face după o despărțire este să mergi mai departe. Să te întorci de unde ai plecat nu este o alegere potrivită și nici nu se termină, de regulă, prea bine.

Esențial este să nu îți deschizi telefonul sau mail-ul între 10 p.m și 7 a.m.

Există o aplicație numită Google Goggles. Mai este una care te împiedică să trimiți mesaje sau să telefonezi între anumite ore. Le recomandăm tuturor persoanelor care suferă după o despărțire, mai ales celor care adoră să își plângă de milă în fața unui pahar cu vin. Și, până la urmă, cine n-o face? Repetă de vreo cinci ori, repede: „Să dai mesaje este inamicul tău. Mai ales după miezul nopții.”

Nu asculta Damien Rice până la epuizare!

Nu este nevoie să îți mai explicăm de ce…

Nu mai crede că soluția pentru tine se găsește în cutia de înghețată de la magazinul de după colț.

La început pare să fie soluția salvatoare, apoi lucrurile se înrăutățesc și începi să pui kilograme. Nu îți dorești asta!

Nu te gândi că pagina lui de Facebook are vești prea bune pentru tine.

De parcă despărțirile nu ar fi suficient de dureroase, mai nou trebuie să ne descurcăm cu ele și în lumea virtuală. Era Facebook nu numai că te îmbolnăvește, dar îți creează o dependență în a ști tot ce mișcă.

Iată regula: pentru asta este nevoie de o femeie puternică, dar cel mai bun sfat pe care ți-l putem da este să îl ștergi din lista de prieteni, cât mai repede.

Nu te gândi că pagina de Facebook îl va convinge să se întoarcă.

Pagina de Facebook rămâne o simplă pagină de Facebook, orice s-ar întâmpla. Nu amesteca etapele din viața de zi cu zi cu interacțiunile din mediul online. Da, într-adevăr, pot fi legate de momentele pe care le-ai petrecut în ultima vreme, dar încearcă să le separi. Mi-am amintit de o veche prietenă: și-a făcut un iubit imediat după despărțire, pentru a-l face pe fostul ei prieten gelos.

Și-a schimbat rapid pozele, relația etc. Cu toții am crezut că este o persoană puternică (poate prea puternică), până când a dezvăluit că o făcea doar ca să atragă atenția. Dar nu a reușit. De ce? Fostul ei a fost destul de înțelept ca să pună în practică sfatul anterioar. El n-a aflat niciodată, iar ea a trecut prin momente de revoltă.

Nu te gândi că întotdeauna te vei simți atât de rău.

Despărțirile sunt groaznice pentru o vreme. Nu poți scăpa din avalanșa de lovituri pe care ți le pregătește decizia de a încheia o relație. Dar apoi, după un timp (mai repede chiar decât îți poți imagina), vor fi mai puțin dureroase. Serios, te va durea mai puțin. Ai încredere în timp. Este singurul prieten pe care îl ai pe acest câmp de bătălie. Undeva, în sufletul tău, știi asta.

Isabelle Perianu

Surse foto:

sharkshirt.wordpress.com

personalsfacts.com