Ce sporturi practicați în vacanță?

Vară, vacanță, mare, plajă, nisip. Ce mai lipsește ? Un sport care să anime zilele de relaxare. Vă propunem în continuare câteva sporturi și vă dăm câteva idei despre locații, echipamente, costuri și multe altele. Scuba diving, snorkeling, windsurfing, schi nautic sunt cele patru activități despre care vom vorbi.

Scuba diving & snorkeling

Pentru început, ne-am gândit la scuba diving și snorkeling. Știm că par asemănătoare, dar există și diferențe între ele.Principalele diferențe ar fi adâncimea la care vă scufundațișiechipamentul necesar.

Snorkeling-uleste un sport ce presupune explorarea apei la suprafațăși nu necesită un echipament complex. Tot ce vă trebuie este un tub special pentru alimentarea cu oxigen. În schimb, scuba diving-ul presupune explorarea în adâncime a apei și necesită un costum și un tub de oxigen, asemănătoare celor ale scafandrilor.

Pentru alegerea locurilor de scufundare trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte: evitarea zonelor de circulație ale ambarcațiunilor cu motor, a scuterelor acvatice, a zonelor de pescuit, a locurilor de ancorare din radele porturilorși, desigur, peisajul submarin, prezenta florei, a faunei și a unui relief stâncos.

În principiu, orice zonă unde există o apă întinsă se pot practica aceste sporturi. Noi vă recomandăm Marea Barieră de Corali din Australia, aici veți găsi corali minunați, diferite specii de păsări și pești, alături de delfini, porci de mare și balene. Tot în Australia vă mai recomandăm și Reciful Ningaloo. Viața marină de aici este plină de vietăți printre care pisici de mare, balene și zeci de specii de pești.

Insula Bonaire din Caraibe este considerată paradisul scufundărilor. Acolo veți întâlni corali în nuanțe superbe și apă limpede.

Dacă ajungețiîn Hawaii să încercați scufundarea pe timpul nopții. Vizibilitatea este asigurată de razele Manta. Majoritatea turiștilor prefer această variantă, deși în anumite zone este interzisă.

Windsurfing

Windsurfing-ul este un alt sport pe care să îl practicați când ajungeți  la mare. De ce aveți nevoie? De o placă și de o velă. Acest sport  necesită o pregătire mai intensă decât snorkeling-ul și, de asemenea, o condiție fizică bună și răbdare. O zonă în care vremea este perfectă pentru practicarea acestui sport tot timpul anului este  Gran  Canaria, una dintre cele 7 insule ale a Arhipelagului Canar.

Un alt loc unde puteți practica windsurfing este și în Turcia, pe Mediterană, la Kusadasi sau la Bodrum.

Nici Spania nu se lasă mai prejos. În Catalunia, la Costa Brava puteți practica windsurfing alături de scufundări și schinautic.

Schi nautic

Cum se practică schiul nautic? Aveți nevoie de un ski sau două, în funcție de nivelul la care va aflați (începător sau avansat), de un costum de baie comod și de vestă de salvare.

Unde practicați acest sport? Noi spunem că în Spania la Costa Brava sau în Turcia la Icmelerori în Grecia în stațiunea Paralia sau în insulele Thassos și Skiathos. Voi puteți alege din numeroasele locuri pe care marea le oferă.

Senzațiile pe care le trăiești practicând sporturile nautice merită toți banii. Acestea încep de la 15 euro/persoană și pot ajunge și la 150 de euro, dacă sunteți începători și urmați și câteva cursuri.

 Sursa foto: Pinterest.com

Material realizat de Ruxandra Ciuca