Ce trebuie să iei neapărat, în geanta de plajă

Vremea de afară te îndeamnă la plajă şi la bronzat. Este bine să ştii ce trebuie să ai neapărat cu tine în geanta de plajă, pentru a evita posibilele incidente neplăcute care îţi pot strica vacanţa.

Ai nevoie de o geantă de plajă foarte încăpătoare. Cu siguranţă vei reuşi să găseşti o geantă care să se asorteze cu ţinuta ta şi totodată să fie suficient de mare pentru produsele de care ai nevoie. În plus, genţile mari sunt încă în tendințe, aşa că vei putea să împaci utilul cu plăcutul.

Ai găsit geanta potrivită, de acum trebuie să ai în vedere un produs pentru protecţie solară care să fie adecvat tipului tău de ten şi care să conţină factor de protecţie minim 20, în cazul în care eşti ușor bronzată. Dacă nu te-ai mai expus până acum la razele solare, vei avea nevoie de un factor de protecţie 30.

De asemenea, este bine să alegi un produs care să accelereze procesul de bronzare. Trebuie să conţină ingrediente precum ulei de cacao, betacaroten, ulei de cocos şi vitamina E. Pe lângă produsul pentru corp, achiziţionează şi o cremă pentru faţă. Nu uita să le aplici înainte de a pleca la plajă.

Odată cu produsele pentru protecţie solară trebuie sa ai cu tine şi produse destinate momentelor de după expunerea la soare, produse care trebuie să calmeze pielea, să refacă nivelul de hidratare al pielii şi să diminueze efectele nocive ale radicalilor liberi. De recomandat este un serum pentru faţă care să conţină uleiuri, ca cel din sâmbure de struguri, ulei de măsline şi o loţiune pentru corp cu castravete sau aloe vera, care să calmeze pielea şi să o regenereze.

Buzele şi părul au şi ele nevoie de ajutor pentru a face faţă efectelor nocive ale razelor solare. Adaugă în geanta de plajă un balsam de buze cu factor de protecţie solară şi, de ce nu, care să conţină şi un strop de culoare care să te pună în valoare. Pentru păr există numeroase spray-uri protectoare care împiedică uscarea acestuia, din cauza clorul din piscină sau a apei sărate.

Un produs foarte bun care nu trebuie să-ţi lipsească este spray-ul cu apă termală. Acesta te va răcori atunci când simţi nevoia şi va calma eventualele iritaţii ale pielii.

Dacă ești genul care nu poţi renunţa la machiaj nici măcar atunci când te duci la plajă, ia cu tine un mic portfard care să conţină rimel şi un ruj, ambele rezistente la apă şi o pudră iluminatoare. Rujul îl poţi folosi şi pe post de blush pentru a prinde puţină culoare în obraji.

Un pieptăn, o oglindă şi elastice/agrafe/bentiţă de păr îţi vor fi necesare și ele. Poţi opta pentru o coadă împletită sau un coc.

Alte lucruri de pus în geantă: un prosop mare de plajă în cazul în care nu vei găsi șezlong şi unul mai mic pentru păr şi faţă, ochelari de soare, serveţele umede, o sticlă de apă de 1-2l şi o pălărie de soare care te va feri de insolaţie şi îţi va proteja părul mult mai bine.

 Alexandra Vasile

Surse foto:

jillpollack.wordpress.com

smartwomanonline.com