Cei mai buni actori copii din toate timpurile

Actorii care astăzi au ajuns unde sunt sau care au avut perioada lor de glorie au început totul din copilărie. Se spune că perioada copilăriei te pregăteşte pentru ceea ce vei fi. Se pare că pentru ei aşa a fost – părinţii i-au implicat în viaţa de film şi actoricească încă de la vârste fragede pentru a ajunge mari vedete.

Mickey Rooney

Cu părinţi actori, nu e de mirare că tânărul Joe Yule Jr. şi-a făcut debutul pe scenă la o vârsta de câteva luni. A devenit foarte cunoscut pentru o serie de comedii între anii 1927 şi 1933 în care el a jucat rolul lui Mickey McGuire, un personaj de benzi desenate. E recunoscut pentru rolurile jucate în Puck, Visul uni nopţi de vară, Requiem for a Heavyweight.

Shirley Temple

Shirley Temple a fost cel mai popular şi faimos copil din toate timpurile. Şi-a început cariera în actorie la vârsta de 3 ani şi a progresat imediat. Shirley putea face de toate: actorie, cântec, dans. Fanii o iubeau pentru că era strălucitoare, flexibilă şi veselă în filmele în care juca.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin, unul din cei mai faimosi tineri actori americani, s-a născut la 26 august 1980 în New York, SUA, ca al treilea din cei 7 copii al tatălui său, Cristopher Culkin, şi al mamei sale, Patricia Brentrup. A devenit celebru datorită personajului Kevin McCallister din Singur acasă.

Judy Garland

Una din cele mai strălucitoare vedete de cinema ale Epocii de Glorie a Hollywood-ului, Judy Garland a fost una din actriţele îndrăgite a cărei voce şi talent actoricesc se îmbinau perfect în musicaluri încântătoare. A devenit cunoscută în filmele Annie get your gun, Valley of the Dolls şi altele.

Margaret O’Brien

Succesul ei a început odată ce a fost acceptată să joace în filmul Journey for Margaret. Acest film a făcut-o instantaneu celebră şi i-a schimbat numele din Angela în Margaret. A avut performanţe deosebite în foarte multe filme, câştigând şi premiul cel mai remarcabil copil actor.

Hayley Mills

Fiind foarte timidă la vârsta copilăriei, ea a găsit consolare în producţiile de teatru de la şcoala ei. Performanţa sa a fost recunoscută când a jucat alături de tatăl ei în Tiger Bay, câştigând şi premiul de la Festivalul de Film de la Berlin. A jucat în filme precum Pollyanna, Disney, the parent trap sau Saved by the Bell, fiind îndrăgită în toate filmele şi în toate rolurile pe care le-a avut.

Mae Withman

Mae e cântăreaţă, însă şi actriţă. Debutul pe marele ecran l-a avut odată cu celebrul film When a man loves a woman. A avut rouluri precum fiica preşedintelui în Ziua Independenţei sau fiica lui George Clooney în One fine day.

Anna Paquin

Performanţa ei a avut loc odată cu filmul The Piano, câştigând tot atunci primul ei Oscar pentru rolurile din filmele Jane Eyre şi Fly away home. Ea dovedeşte şi astăzi un talent actoricesc remarcabil, fiind adesea asaltată de mass-media ca şi cum ar fi o fată obişnuită dar cu talente extraordinare.

Andreea Onofriesei