Alergatul după rola de caşcaval
În fiecare an, în ultimul weekend al lunii mai, pe dealul Cooper Hill din Gloucester Anglia, se adună oamenii să sărbătorească festivalul Brânzei. Fiecare dintre participanţi trebuie să aibă asupra lui câte o rolă de 3,5 kg de caşcaval. Scopul competiţiei este să rostogolească rola de brânză până la baza dealului, fiind necesar să menţină viteza cu ea, prin alergare. Primul care ajunge cu brânză intactă la baza dealului şi fără să aibă vreo accidentare este considerat câştigătorul festivalului, şi a rolei de brânză după care a alergat.
Săritul peste canale
Concursul de sărit peste canale se desfăşoară în Olanda în fiecare an, pe 22 august. Instrucţiunile sunt simple. Fiecare participant trebuie să deţină un stâlp de aluminiu de 3-5 metri înălţime. Fiecare stâlp de aluminiu are la bază o placă rotundă cu rolul de a nu se scufunda în timpul saltului. Participanţii trebuie să alerge, să îşi ia avânt, după care sar cu ajutorul stâlpului, iar cât sunt în aer, trebuie să se caţere până în vârful stâlpului şi să aterizeze pe malul opus al canalului.
Cel care se caţăra cel mai sus pe acest stâlp, primeşte titlui onorific de cel mai bun săritor peste canale.
Şah şi box
Ideea conceptului de şah şi box este de a combină sportul minţii cu sportul de luptă, care cere calităţi fizice cât şi psihice participanţilor săi. În acest sport participanţii joacă runde alternative, atât de box cât şi de şah. Concursul începe cu o rundă de şah, urmat de o rundă de box, apoi de o altă rundă de şah şi aşa mai departe. Un concurs constă în 11 runde, 6 runde de şah, 5 runde de box.
O rundă de şah are 4 minute. Fiecare concurent are 12 minute pe cronometru, la şah. O rundă de box durează 3 minute. Între runde există o pauză de 1 minut, în care concurenţii îşi schimba echipamentul.
Câştigătorul este ales după următoarele criterii: cel care câştigă cu şah mat la jocul de şah, dacă adversarul depăşeşte limita de timp admisă la şah, dacă adversarul se retrage, sau dacă adversarul primeşte KO. În cazul în care este egalitate, cel care a acumulat cele mai multe puncte atât la şah cât şi la box este desemnat câştigător.
Festivalul din Pamplona
Festivalul din Pamplona se desfăşoară în fiecare an, în perioada 07-14 iulie, a fiecărui an în Spania, şi este recomandat celor dependenţi de adrenalină. Participanţii trebuie să alerge, de taurii care sunt lăsaţi liberi pe străzile înguste din Pamplona pe o distanţă de aproape 1 km, cursa terminâdu-se într-o arenă.
Fiecare participant se înarmezează cu o doză de curaj, o pereche de adidaşi, pantaloni albi, cămaşa albă din in, iar la gât trebuie să poarte o bandană de culoare roşie pentru a atrage atenţia taurilor. Acesta este un eveniment periculos, în fiecare an fiind oameni grav răniţi sau ucişi.
Hockey subacvatic
În acest sport două echipe de câte şase membrii trebuie să împingă un puc pe fundul unui bazin. Crosa cu care este împins pucul are o lungime de 30 cm, iar pucul are o greutate de 1.3 kg, astfel încât să nu plutească. Participanţii poartă costume speciale şi pot ieşi la suprafaţa apei de câte ori simt nevoia să respire.
Întrecerea paturilor
Această întrecere se desfășoară în fiecare an, în Yorkshire. Echipele sunt formate din 6 membrii care împing patul şi încă un membru în pat. Fiecare echipă trebuie să-şi confecţioneze propriul pat, după o temă aleasă de juriu. Patul este prevăzut cu roţi şi trebuie să aibă un sistem de navigare pentru apă.
Campionatul de hot-dog
În Stalele Unite, în jurul datei de 4 iulie, campionatul de mâncat hot-dog a devenit o tradiţie. Scopul concursului este acela de a mânca o cantitate cât mai mare de hot dog, în 10 minute. Cel mai cunoscut campion al acestui sport este japonezul Takeru Kobayashi, cel care a câştigat mai mulţi ani la rând, concursul.
Premiul consta într-o statuetă trofeu, o centură, şi hot dogi gratis pentru tot anul.
Pe durata competiţiei, echipele înfruntă diverse obstacole cum ar fi să urce şi să coboare un deal, cât şi să treacă un rău. Echipa declarată câştigătoare este prima care ajunge la finish.
Concursul Mondial al Sărutului
Are loc anual, în parcul Acquafan de Riccione, în nord-estul Italiei. Sute de concurenţi iau parte la acest concurs. Concurenţii trebuie să se sărute într-un bazin de înot, sub apă, pentru cât mai mult timp. Cuplul care rezista cel mai mult sub apă, câștigă.
Anca Spulber
Surse foto: