Cele mai frumoase flori pentru grădina ta

Cine nu iubește să aibă în casă un buchet de flori, proaspăt adus din grădină? Nimic nu îţi luminează casa mai mult decât un buchet de flori pus într-o vază.

Un plan pentru grădina ta

Cel mai bun loc pentru plantarea de flori este acolo unde soarele poate ajunge cel puțin șase ore pe parcursul zilei. Alege un perimetru care să îți permită să îngrijești florile fără să calci pe celelalte. Plantele care fac flori au nevoie să fie udate cel puțin o singură dată pe zi, în zilele secetoase, de aceea asigură-te că accesul în grădina ta nu este prea dificil.

O cărare făcută din pietriș mărunt sau din câteva pietre mari, aşezate la o distanţă de un pas, poate crea o intrare foarte atractivă în grădina ta, mai ales dacă dispuni de un spațiu mic.

Alege florile potrivite

Atunci când alegi florile pentru grădina ta, ia în considerarea și climatul zonei în care locuieşti. Acesta este principalul factor de decizie în alegerea florilor potrivite, dacă vrei să te bucuri de flori, pe parcursul mai multor luni. Unele flori au bulbi, altele au semințe, în timp ce unele sunt anuale sau perene.

Pe lângă flori, gândește-te și la câteva verdețuri pentru a completa frumosul buchet pe care dorești să îl ai. Gândește-te la verdețuri înalte care să completeze un inspirat buchet de flori, cum ar fi rozmarinul. Folosește-ți imaginația pentru a crea un amestec de texturi și  de culori pentru un frumos buchet de flori.

Există foarte multe tipuri de flori pe care le poți planta și crește în grădina ta pentru a obține unui buchet de flori care să completeze armonios un unghi al casei tale. Iată câteva dintre favoritele noastre.

Zambile

Zambila crește dintr-un bulb și oferă buchețele înalte de flori, care sunt perfecte pentru aranjamentele florale. Dispune de diverse culori, de la roșu, roz, portocaliu, albastru până la violet, galben și alb. Florile pot crește până la o înălțime de 12 cm, ceea ce le face să arate remarcabil într-o vază.

Anemone

Sunt mai multe tipuri de anemone. Acestea sunt o alegere populară pentru grădinile cu flori. Ele seamănă cu niște margarete, dispunând de mai multe nuanțe de culori, de la roz la roșu, violet, alb sau albastru. Când sunt tăiate, anemonele pot sta în vază mai mult de o săptămână.

Bujorii

Aceste flori sunt perfecte pentru aranjamentele florale de pus în vază, datorită dimensiunilor lor mari și a mirosului minunat pe care îl au. Florile de bujor au mai multe nuanțe, de la roz, roșu sau crem, până la mov, galben și alb.

Daliile

Daliile sunt spectaculoase şi unele dintre cele mai populare flori care pot fi găsite în grădina cuiva. Floriile lor sunt galbene, albe, portocalii sau violet. Sunt plantate sub formă de bulbi, iar dimensiunile variază.

Cârciumăresele

Plantate în semințele, cârciumăresele cresc rapid și te vor bucura printr-o adevărată varietate de culori, de la alb la galben până la roșu strălucitor sau roz pal. Aceste flori sunt o atracție pentru fluturi, reuşind să dea mai multă viață grădinii tale.

Ionela Văcaru