Cele mai importante evenimente ale lunii august

Pentru că ne aflăm în ultima lună de vară, cu siguranţă vreţi să profitaţi de timpul rămas pentru distracţii în aer liber, dar nu numai. Din acest motiv am alcătuit o listă cu cele mai importante evenimente ale lunii, de la festivaluri de muzică, la workshop-uri, galerii, până la competiţii sportive.

În perioada 01 iulie-26 august 2012, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, are loc cea de-a doua ediţie a stagiunii “Vară de Poezie și Jazz de la Mogoșoaia”. Intrarea este liberă pentru toţi pasionaţii de jazz şi poezie. Pe 5 august, îi puteţi asculta pe Ioana Crăciunescu (poezie)/Nadia Trohin – voce, Mircea Tiberian – pian, Chris Dahlgren – bass.

12 august este ziua dedicată lui Dan Coman (poezie), Bistriţa  şi Jazz Chalenge (Dan Nicolau – trompetă, Alexandru Borşan – pian, Sebi Joo – contrabas, Capriel Dedeian, Laurenţiu Zmău – percuţie). Pe 19 august, pe scena vor urca, de la 19.00,  Cosmin Perţa (poezie) şi Trio (Mircea Mutulescu – voce, Ciprian Pop – chitară, Daniel Dumitraşcu – contrabass.

În ultima zi a evenimentul, 26 august, ora 19.00, pe scenă vor urca Florin Iaru (poezie) şi Nicolas Simion, saxofon, Luiza Zan, voce, Sorin Romanescu, chitară.

Festivalul Magic Summer este găzduit de Ateneul Roman din Bucureşti, cuprinde o serie de 7 concerte, ce se desfăşoară în fiecare miercuri, între 18 iulie si 29 august. Preţul biletului este de 45 de lei.

Şcoala de vară de Actorie 6-11 August orele 19:00 (Workshop) – Actriţa Smaranda Caragea va susţine, în perioada 6-11 august, la Fundaţia Calea Victoriei, o nouă serie de lecţii ale Şcolii de vară de Actorie. Fiecare şedinţă va dura 2 ore şi jumătate, costul este de 300 ron, înscrierile se fac la contact@victoriei.ro

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, Sfantu Gheorghe este programat în perioada 6-12 august 2012 rulând în trei secţiuni competiţionale (lungmetraj, scurtmetraj ficţiune şi scurtmetraj animaţie).

Iubitorii de rock vor prefera Festivalul Art Mania din Sibiu, ce va avea loc în perioada 6 – 12 august.

Summer Well va avea loc între 11 şi 12 august 2012, pe Domeniul Ştirbey din Buftea. Numele mari din line-up sunt Hurts, Patrick Wolf, The Vaccines şi Glasvegas. Preţul unui abonament este de 99 ron.

FânFest Roşia Montană, 15-19 August va găzdui o serie de evenimente, precum: conferinţe şi dezbateri, muzică, proiecţii de filme şi documentare, teatru, piaţa meşteşugărească şi alte activităţi recreative.

Sunwaves, Năvodari a ajuns la a 12-a ediţie şi va avea loc în perioada 17 – 19 august 2012 în Năvodari, judetul Constanţa. În line-up, sunt nume ca John Digweed (Bedrock) şi Richie Hawtin (M_nus), precum şi o serie de artişti români reprezentaţi de agenţia Sunrise. Preţul abonamentului este de 45 de lei.

Drop’n’Roll de la Bâlea Lac 16-19 august va găzdui o competiţie de downhill mountaibiking Pe langa competitia de downhill, pe 17 si 18 august va avea loc si party-ul de rigoare: Balea Music Fest.

Fusion Baroque este un eveniment de muzică electronică care îmbină  spectacole de lumini, lasere şi proiecţii şi are loc pe 25 august, în curtea Palatului Brukental din Avrig. Preţul biletului este de 35 lei. Biletele sunt disponibile şi în reţelele de magazine Orange, Vodafone, Germanos, Domo, reţeaua Diverta, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi online prin Eventim.ro, Myticket.ro si Bilete.ro

Festivalul Peninsula 2012, ce reuneşte artişti ai genurilor Electro, Folk, Jazz şi  Rock, se va desfăşura în acest an în perioada 23-26 august 2012 la Târgu Mureş. Preţul unui abonament este de 150 de lei, iar pe zi 60 de lei, biletele pot fi achiziţionate din reţeaua eventim.

PlayBike, On The Rocks, Bunloc, Braşov 24-25 august este cel mai important eveniment internaţional de mountain-biking din România.

InnerSound este un Festival Internaţional de Arte Noi, ce are loc în perioada 28-30 august la Muzeul Ţăranului Român şi este la prima ediţie. Festivalul are rolul de a reda o altă perspectivă asupra muzicii contemporane culte (art music) şi a imaginii (fotografie, film sau a spectacol multimedia).

Prețul unui abonament este 15 lei, iar prețul unui bilet pe zi este de 10 lei.

 Cristina Mîrzoi

Sursa foto: cartoonaday.com