Ceva dulce, puţin picant şi de efect

Te-ai săturat de dulciurile clasice şi ai vrea să încerci ceva nou? Ai musafiri şi ai vrea să impresionezi sau pur şi simplu vrei să te răsfeţi? Iată câteva reţete de dulciuri mai puţin obişnuite.

Chipsuri cu ciocolată şi ardei iute

Ingrediente: 240 grame margarină, 1 ardei iute Jalapeno, 355 grame zahăr tos, 2 ouă, 2 linguriţe extract de vanilie (nu este acelaşi lucru cu esenţa de vanilie), 2 căni  făină, 160 grame cacao, jumătate linguriţă bicarbonat de sodiu, o linguriţă sare, 2 căni fulgi de ciocolată amăruie, 120 grame nuci de pin prăjite.

Topeşte margarina într-o cratiţă mică, apoi adaugă ardeiul iute divizat în jumătate şi se fierbe timp de zece minute. Se strecoară pentru a elimina ardeiul şi seminţele. Se răceşte apoi se lasă la frigider până se solidifică. Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade.

Amestecă margarina iute din frigider cu zahărul, ouăle şi vanilia până se obţine o compoziţie omogenă. Într-un vas separat se amestecă făină, cacao, bicarbonat de sodiu şi sare. Se combină apoi cu amestecul de margarină şi se amestecă până să uniformizează. Adaugă fulgii de ciocolată şi nucile de pin.

Linguriţă cu linguriţă, compoziţia se va pune într-o tavă, pe foi de copt. Coacerea durează între 8 şi 10 minute. Dacă nu doreşti să coci tot aluatul,  poţi împacheta ce îţi rămâne  în celofan şi lăsa la frigider.

Cremă de ciocolată cu chili 

Ingrediente: 400 grame ciocolată neagră (bucăţi, nu gata topită), 240 grame smântână, 30 grame unt, o linguriţă pudră de chili.

Ciocolata, smântâna, untul şi pudra de ardei se pun într-o tigaie mare pentru sus.

Se găteşte la foc foarte mic până ce ciocolata este topită.

Se serveşte fierbinte sau rece.

Negrese picante

Ingrediente: 240 grame ciocolată neagră de calitate, 120 grame de unt nesărat, o cană de zahăr tos, trei sferturi cană de zahăr brun, o cană de făină cu vârf, 80 grame pudră de cacao, o linguriţă pudră de chili, jumătate linguriţă praf de copt, un vârf de linguriţă sare, 4 ouă.

Se încălzeşte cuptorul la 350 de grade. Ciocolata şi untul se pun într-o cratiţă, pe foc mic şi se amestecă aproximativ 5 minute până se topesc. Se ia ciocolata de pe foc şi se amestecă cu cele două tipuri de zahăr până ce se omogenizează.

Într-o pungă de plastic resigilabilă se combină făina, praful de copt, cacaoa, praful de chili, sarea şi se amestecă. Ouăle se bat în amestecul cald de ciocolată. Se adaugă şi amestecul din pungă în gratiţa în care ai bătut ouăle. Se amestecă până se omogenizează.

Se toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt şi se coace aproximativ 25 minute. Se lasă la răcit, apoi se taie. Se serveşte cu o cupă de îngheţată de vanilie, peste care se rade puţină ciocolată dulce-amăruie.

Poftă bună!

Mădălina Cristea

 Sursa foto:

blog.purdys.com