Chef Jakob Hausmann, noua imagine Franke în România

Franke, lider mondial  în producția de sisteme de bucătărie, renumit pentru calitatea și designul distinctiv al produselor sale, anunță asocierea cu celebrul bucătar elvețian Jakob Hausmann, Chef la restaurantul Mica Elveţie și protagonistul unui show TV culinar.

 

Prin această inițiativă, Franke continuă direcția strategică de a oferi clienților nu numai cele mai bune sisteme incorporabile pentru bucătărie dar și posibilitatea de a intra in fascinanta artă a gătitului.

Franke l-a ales pe Chef Jakob Hausmann ca ambasador al brandului în România pentru calităţile remarcabile în domeniul gastronomic dar și pentru alinierea cu valorile companiei şi ale produselor. Stilul aparte, energia și abordarea fără compromisuri când este vorba despre calitate și inovație îl recomandă pe maestrul elveţian ca imaginea Franke.

Colaborarea cu Chef Jakob Hausmann va dura doi ani, timp în care toate activitățile publice ale chef-ului vor aduce în prim plan produsele Franke. Printre proiectele în care va fi implicat se numără: Școala de Gătit din Predeluţ, organizarea unor workshop-uri de cooking sau show-uri culinare.

“Implicarea în domeniul gastronomic este una dintre principalele puncte de interes ale companiei Franke pentru acest an. Dincolo de contribuția la îmbunatățirea stilului de viaţă al clienţilor prin produse de înaltă calitate, menite să transforme bucătăria în spaţiul central al căminului, Franke dorește să pătrundă în lumea marilor specialiști în arta culinară pentru a putea transforma cerințele lor în sisteme menite să aducă plus valoare atât amatorilor cât și maeștrilor bucătari”, declară Florin Porojan, Director General Franke România

Jakob Hausmann a fost școlit în Elveția și Germania fiind un adept al bucătăriei moleculare. Simpatizat și renumit pentru stilul plin de amuzament al show-ului TV al cărui gazda este, Chef Jakob Hausmann este un cunoscut specialist în gastronomie din Romania, chemat în juriile multor competiții internaționale, alături de marile staruri de gen, precum Jamie Oliver sau Robert Rainford.

 

La rândul său, Chef Jakob Hausmann declară: „Pentru mine, a găti este o îmbinare a simțurilor, la fel cum pentru Franke orice sistem reprezintă o îmbinare între inovație la nivelul funcționalității și design atrăgător. Sistemele Franke mi-au ușurat de multe ori activitatea în bucătărie, motiv pentru care consider această asociere modalitatea perfectă de a transmite consumatorilor multitudinea de beneficii pe care echipamentele Franke pentru bucătărie le oferă, sperând să le ofer surse de inspiraţie”.

An de an, Chef Jakob Hausmann merge în Elveția la cursuri de bucătărie moleculară. Alături de bucătari de elită învață tehnici de gătit molecular, sous vide, tehnici de marinare și vacumare, timpi și temperaturi de preparare a diverselor tipuri de carne dar și tehnici de mise-en-place. Hausmann folosește toate aceste deprinderi în bucătăria restaurantului Mica Elveție, unde combină stilul de gătit clasic cu cel molecular. Rezultatul este unul cu totul special și delicios.

„Mica Elveţie” are astăzi un renume consolidat între marile restaurante din București și din țară, prin calitatea cu totul aparte, a ofertelor culinare și prin ambianţa unică a localului.