Cheltuim zeci de milioane de dolari pe îngrijirea corporală!

Celulita, principalul “duşman” cu care se confruntă româncele!

Cine a spus că diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei, nu a auzit de produsele de îngrijire corporală! Cremele, scruburile, gelurile, toate se înscriu pe lista de produse care nu lipsesc din trusa unei femei. Acesta este şi motivul pentru care, fără a ţine cont de schimbările financiare, piaţa produselor de îngrijire corporală este în plină expansiune.

Piaţa produselor de îngrijire corporală din România valora, în 2009, 37 de milioane de dolari, estimându-se că va ajunge până la sfârşitul anului 2014, la valoarea de 54.8 milioane de dolari. Potrivit unui studiu publicat de Datamonitor, unul dintre leaderii mondiali în realizarea de studii şi cercetări pe domeniul Sănătăţii.

“În momentul de faţă avem pe piaţa două produse pentru slăbit care atacă atât zona de health cât şi cea de beauty. Este vorba despre pastile pentru slăbit şi un gel anticelulitic, ambele având la baza extract de ardei iute, mai exact capsaicina.

Dintre aceste două produse am sesizat însă un interes crescut pentru gelul anticelulitic deoarece este uşor de folosit şi acţiunea sa este vizibilă – capsaicina din ardeiul iute înroşind zona cu celulită, astfel că încrederea cumpărătorului este sporită. Interesul pentru produse de îngrijire cu rol estetic este în creştere în România, iar piaţa de produse pentru slăbit se afla în plin trend ascendent”, a explicat Dr. Eduard Bolohan, reprezentant al produselor Chilliburner si ChilliShape.

Cosmeticele pentru îngrijirea pielii, la mare căutare

Atunci când vorbim despre estetică, îngrijirea pielii ocupa un loc fruntaş. Nici nu ne surprinde, ţinând cont de faptul că toate femeile visează la o piele sănătoasă şi radianta.

Din nefericire nu toate ne naştem cu un astfel de atu, iar pe măsură ce anii trec este din ce în ce mai greu să păstrăm aspectul sănătos şi tonifiat al pielii.

Cum putem însă să îmbătrânim graţios?

Rapsunsul a fost adus de produsele de îngrijire corporală.

Celulita, o problemă mai “presantă” decât “coajă de portocală”

Una din cele mai des întâlnite nemulţumiri pe care femeile şi le împărtăşesc, referitor la corpul lor, este legată de celulită. Această condiţie afectează femeile, indiferent de vârstă sau de greutate corporală.

Deşi celulită poate fi la început doar o problemă de natură cosmetică, este de asemenea şi o condiţie care se agravează progresiv, odată cu vârsta. Cu timpul, celulele adipoase se măresc, devenind mult mai tari. Sub presiune, acestea pot cauza durere, deoarece comprima vasele de sânge din apropriere şi în cazuri extreme chiar şi terminaţiile nervoase.

Nu tratăm celulita ci o amelioram!

Tratarea aspectului de ,,coajă de portocală” a devenit pentru multe dintre femei o obsesie. Tot ce şi-ar dori este că celulita să dispară şi să nu mai revină deloc. Sunt dispuse să încerce orice: creme, masaj, laser şi multe alte metode.

Din păcate, adevărul este că celulita nu dispare niciodată complet, singura soluţie fiind minimalizarea aspectului său. Acest lucru se reuşeşte cel mai adesea atunci când începem tratarea ei, de la primele semne, când este doar o problemă de natură cosmetică. Cele mai la îndemână şi eficiente sunt cremele şi gelurile anti-celulitice ce se găsesc în farmacii şi online.

Trăsături armonioase vs. Celulită

De partea cui eşti?

Deseori suntem inamicii propriului nostru corp. Lipsa unui stil de viaţă activ, este deseori cauza apariţiei şi agravării celulitei. Lipsa determinării de a începe o rutină sănătoasă reprezintă principalul obstacol în calea eliminării celulitei.

Fără sport pielea îşi pierde fermitatea şi celulita se agravează!

Lipsa activităţii fizice cauzează diferite probleme, de la depuneri de grăsimi la celulită. Cel mai important este că pe o perioadă lungă de timp, nefăcând mişcare, problemele se agravează şi sunt din ce în ce mai greu de rezolvat: pielea îşi pierde fermitatea şi celulita devine o problemă de sănătate serioasă.

Pentru a avea efectul dorit, aplicaţi cremele anticelulitice conform indicaţiilor de pe prospect!

Multe persoane au încercat creme sau geluri anti-celulitice însă fără a vedea rezultate. Cel mai adesea, principala cauză este că nu se respectă indicaţiile de pe prospectele produselor. Este nevoie să se creeze un program constant de masaj, fără pauze, pentru a observa rezultate. Masajul cu astfel de creme, împreună cu suplimentele de slăbit, ajuta la detoxifierea corpului şi la eliminarea celulitei.

Efectul yo-yo al dietelor, prin variaţiile în greutate stimulează apariţia celulitei!

Principala cauză a accentuării celulitei este alimentaţia bogată în grăsimi sau zahăr. La polul opus se situează dietele. De multe ori acestea au efect de yo-yo, cauzând dezechilibru în corp şi îngreunând procesul de slăbire.

Fără celulită în 5 paşi

1. Urmaţi o dietă cu un conţinut scăzut de grăsimi şi conţinut ridicat de fibre

Consumaţi fructe şi legume bogate în fibre pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge, astfel prevenind depunerea de grăsimi.

2. Beţi minim 2 litri de apă pe zi

Deshidratarea este aliatul celulitei! Apa va ajuta la creşterea metabolismului şi a energiei.

3. Faceţi mişcare

Exercitiie cardio va ajută să daţi jos kilogramele în plus, pe când exerciţiile cu greutăţi încurajează dezvoltarea muşchilor, nu a celulitei.

4. Luaţi suplimente de slăbit, bazate pe extracte naturale

Tabletele Chilliburner pe bază de extract de ardei iute ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi împiedica mărirea celulelor adipoase.

5. Folosiţi geluri anti-celulitice bazate pe extracte natural

Un gel anticelulitic eficient este cel bazat pe extract de chilli şi lavanda, ChilliShape, deoarece acţionează prin stimularea circulaţiei sangvine în zona afectată de celulită. Aceste ingrediente ajuta la creşterea ratei metabolismului la nivelul locului unde a fost aplicat pe piele.

Surse foto:

weheartit.com

curiosidadesdomundo.com