Ţi s-a întâmplat vreodată să decizi să începi o dietă şi să simţi după primele zile că nu eşti suficient de motivată să o continui? Acest mod de a acţiona este foarte dăunător pentru silueta ta fiindcă te poţi îngrăşa chiar cu mai multe kilograme decât ai reuşit să dai jos până în acel moment. Tocmai de aceea, îţi propunem câteva trucuri pentru a rezista tentaţiei de a abandona dieta:
1. Informează-te singură despre ce ar trebui să mănânci şi ce nu.
Pentru a putea reuşi să ţii dieta pe care ţi-ai propus să o ţii, începi şi citeşte informaţii de pe internet sau din alte surse despre modul în care funcţionează organismul uman şi cum este metabolizată mâncarea pe care o consumăm. Mai mult decât atât, dacă vrei să obţii o părere legată strict de metabolismul tău, poţi să-ţi faci o serie de analize şi să mergi să ţi le interpreteze un medic.
2. Nu consuma zilnic mai puţin decât necesarul de calorii.
Pentru a te simţi mereu sătul şi pentru a evita poftele pentru mâncăruri nesănătoase, este nevoie să consumi necesarul de calorii în fiecare zi. Mai mult decât atât, dacă ţii o dietă pe bază de legume şi fructe, este recomandat să consumi chiar mai multe calorii decât necesarul caloric zilnic pentru că spre deosebire de cele provenite din alte tipuri de mâncăruri, acestea sunt sănătoase şi îţi suplimentează energia şi te ajută să o menţii pe tot timpul zilei.
3. Fa-ţi din week-end rezerve de mâncare sănătoasă!
Profită de timpul liber din week-end pentru a-ţi aproviziona cămara cu alimentele sănătoase de care ai nevoie. Dacă în timpul săptămânii vei avea la îndemână seminţe, fructe, legume şi alte mâncăruri sănătoase, este aproape improbabil să mai simţi nevoia de dulciuri sau mâncare nesănătoasă
4. Stai departe de tentaţiile gastronomice!
Atunci când ţi-ai propus să începi o dietă, elimină din cămară sau frigider mâncarea nesănătoasă (diverse tipuri de carne, dulciuri, produse de patiserie, etc.). După ce nu le vei mai vedea mereu la îndemână, va dispărea şi pofta de a le consuma. Fructele şi legumele te pot ajuta în această situaţie (pot înlocui produsele nesănătoase pe care le mănâncă cei din jurul tău), dacă locuieşti cu cineva (famile, iubit) care nu îţi împărtăşeşte stilul de viaţă.
5. Mănâncă la birou alimente pregatite de tine acasă.
Pentru a evita orice tentaţie de a consuma mâncăruri nesănătoase de tip fast-food sau de patiserie, adu-ţi în fiecare zi la birou mâncare pregătită de tine acasă. Mai mult decât atât, dacă simţi pofta de dulce, consumă fructe, însă cu moderaţie!
Anca Antofie
Sursă foto: femeiladieta.blogspot.ro