Cinemagrafia- „Mai mult decât o simplă poză, dar mai puţin decât un film”

… acestea sunt cuvintele cu care îşi descriu cel mai bine imaginile aflate la graniţa dintre fotografie şi film, doi artiştii britanici pe nume Jamie Beck şi Kevin Burg.

Photo via http://punctcreativ.ro/

Mai pe larg, vorbim despre o serie de fotografii cu elemente care se mişcă într-un cadru static, devenind poze cu mişcare sau „cinemagrafii”, aşa cum le-au denumit creatorii acestora.

Photo via fromme-toyou. Tumblr.com

„Cinemagrafiile realizate de noi sunt de fapt o modalitate de a adăuga mişcare unei imagini statice”, explică Jamie Beck.

Photo via fromme-toyou. Tumblr.com

Cel mai adesea, artiştii nu petrec mai mult de câteva ore pentru a crea o astfel de imagine cu efect spectaculos, însă realizează şi imagini de o mai mare complexitate, pentru crearea cărora artiştii au nevoie chiar şi de o zi întreagă, uneori şi mai mult. Kevin Burg este cel care se ocupa de prelucrarea imaginilor cu extensia. Gif.

Photo via fromme-toyou. Tumblr.com

Dat fiind faptul că ochiul privitorului este atras de elementul dinamic, tehnica cinemagrafiei începe să fie de mare efect în publicitate şi în fotografia de modă, iar artiştii au colaborat deja cu Christian Louboutin şi cu Oscar de la Renta.

Photo via fromme-toyou. Tumblr.com