Concertul Depeche Mode la Bucureşti

Fanii trupei Depeche Mode, care va concerta miercuri la Naţional Arena din Bucureşti, vor avea la dispoziţie o parcare cu plată în incinta stadionului, organizatorii evenimentului recomandând însă utilizarea mijloacelor de transport în comun, informează Emagic.

 

Ca urmare a numărului foarte mare de spectatori aşteptaţi la concertul de miercuri, pentru a ajunge la stadion, organizatorii recomandă publicului utilizarea mijloacelor de transport în comun, însă persoanele care aleg să vină cu maşina proprie vor avea la dispoziţie o parcare supraetajată. Aceasta va putea fi utilizată doar după ora 17.00, contra unei taxe fixe de 15 lei, fiind necesar ca fiecare persoană din maşină sa aibă deja biletul pentru concert achiziţionat.

Accesul se va face prin bulevardul Basarabia, însă la plecare, pentru evitarea aglomeraţiei, ca urmare a fluxului foarte mare de spectatori, conducătorii auto vor fi îndrumaţi către un alt traseu, respectiv ruta strada Şerbănica Vasile – strada Cernăuţi, cu ieşire în bulevardul Chişinău. Parcarea dispune de un număr limitat de locuri, 1.250 în total, prin urmare este indicat ca cei interesaţi să vină cât mai devreme dacă doresc să beneficieze de unul dintre ele.

Accesul publicului la concert se va face de la ora 17.00, iar programul va începe în jurul orei 19.45, cu show-ul trupei FOX, urmat de Depeche Mode.

Programat pe 15 mai, concertul de la Bucureşti este cel de-al cincilea show din cadrul turneului de promovare a albumului „Delta Machine”, după cele de la Nisa (4 mai), Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) şi Sofia (12 mai).

Ultimele bilete pentru concertul de la Bucureşti se mai găsesc pe www.Myticket.ro, în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului. Luni şi marţi, vor fi disponibile tichete şi la casa de bilete din Bulevardul Basarabia nr. 37-39, între orele 10.00-18.00, urmând ca miercuri, aceasta să fie deschisă în intervalul 10.00 – 15.00. În ziua evenimentului vor funcţiona şi casele de bilete din Bulevardul Pierre de Cobertin şi Strada Maior Coravu, între orele 10.00 şi 21.00. Biletele mai pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 145 şi 320 de lei, singurele locuri rămase disponibile fiind în tribune şi peluză.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) şi „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conţinând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” şi „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” şi „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

sursa: mediafax.ro