Cremă de zahăr ars cu portocală. Rețetă rapidă de la Ela Crăciun

Ela Crăciun și-a surprins publicul de pe social media cu o nouă rețetă rapidă ce poate fi realizată rapid acasă. După ce a explicat cum se fac pâinicile de casă fără drojdie, filmare care a fost urmărită de 1 milion de oameni, vedeta recomandă acum un desert delicios cu iz exotic, dar foarte ușor de preparat. Este vorba de crema de zahăr ars cu portocală. Este un desert ce nu necesită multe ingrediente, dar care include și apă de flori de portocal, ce poate fi găsită în majoritatea supermarketurilor din România.

„Pentru acest desert avem nevoie de:

  • 400 g de zahăr
  • 8 ouă
  • coajă de lămâie
  • 1 litru de lapte
  • apă de flori de portocal

Topim 200 de grame de zahăr. Atenție să nu lăsați să se lipească de tigaie. Într-un bol adăugăm ouăle, 200 de grame de zahăr și coaja de lămâie. Apoi apă de flori de portocal și 1 litru de lapte. Adăugăm compoziția peste zahărul ars. Apoi băgăm la cuptor, pe o tavă în care am turnat două pahare cu apă. Lăsăm o oră și un sfert la 180 de grade. Faceți însă și testul scobitorii să vă asigurați că este bine. Rezultatul e delicios. O să cucerească toată familia!”, a scris vedeta pe pagina ei de Facebook, unde a postat și filmarea realizării acestui desert.

Ela Crăciun a stârnit recent un mare interes în mediul online după ce a postat o filmare în care explică rețeta de pâinici de casă fără drojdie. Înregistrarea a fost urmărită până acum de aproape 1 milion de oameni și a avut peste 4000 de recomandări.

Cum toată populația României se află în prezent în izolare socială, la domiciliu, vedeta vine în ajutorul tuturor cu un nou proiect de impact: invită publicul să posteze pe pagina ei de Facebook rețetele pe care le prepară acasă. Cele mai interesante dintre acestea vor fi publicate pe blogul său, într-o categorie specială, denumită Gătim acasă. În plus, Ela Crăciun va alege o rețetă pe săptămână și va filma realizarea acesteia, înregistrarea urmând să fie postată pe canalul său de YouTube.

„Petrecem în prezent mai mult timp acasă decât am făcut-o vreodată. Cum nu mai ieșim în oraș să luăm masa la restaurant, mulți dintre noi au descoperit sau redescoperit frumusețea gătitului acasă. Am primit multe mesaje după ce am postat rețeta simplă de pâinici de casă fără drojdie și am decis să trecem la un alt nivel: să descoperim noi modalități de a ne diversifica meniul zilnic, ușor și rapid, acasă. Aștept să îmi trimiteți rețetele voastre preferate pe pagina mea de Facebook pentru ca și alții să le poată descoperi. Voi alege câteva săptămânal pe care le voi posta pe blogul meu, iar pe una dintre acestea o voi prepara și voi filma tot procesul. Am început deja cu cea mai simplă rețetă de pâinici de casă fără drojdie și vreau să avansăm spre rețete cât mai diverse”, declară Ela Crăciun.