Crezi că ești prea slabă?

A avea un corp sănătos nu înseamnă doar să pierzi din greutate. Pentru multe persoane, dietele pentru slăbit se pot trasforma in diete pentru îngrășare. Nu este asa de ușor precum crezi și asta nu înseamnă ca poți să mănanci alimente bogate in grăsimi, doar pentru a lua câteva kilograme în plus. Totul trebuie bine pus la punct, ca o dietă demnă de respectat.

Când poți considera că este nevoie de o astfel de dietă?

Multe lucruri ne afectează sănătatea, dar cercetătorii au arătat ca oamenii a căror greutate este in limite normale, sunt mai sănătoși și trăiesc mai mult. Să ai sub greutatea normală, implică riscuri ale sănătății. Nu este vina ta că mama natura te-a înzestrat cu un metabolism activ si arderile sunt extrem de puternice.

Dar acest lucru îți pune in pericol sănatatea. O dietă de îngrășare este necesară atunci când greutatea ta este sub cea normală, in funcție de înalțimea si de vârsta ta, sau dacă, atunci când te uiti in oglindă, nu îți place ce vezi. Desigur, trebuie să consulți un doctor înainte. Chiar și un nutriționist te poate ajuta.

Persoanele care sunt slabe dintotdeauna, sunt așa deoarece se află într-o balanță de energie. Cu alte cuvinte, manâncă involuntar cantitatea potrivită de mancare , ce satisface nevoia lor de calorii.

Cum fac să iau în greutate?

În primul rând trebuie sa iei mai multe calorii decât consumi. Combinând aceste calorii cu exercitii de tonifiere te ajută să iei in greutate. Sportul este un beneficiu, dacă ești slab, asta nu înseamna că sportul este doar pentru cei care vor să slăbeasca. Sportul te ajută să rămâi tonifiat și își întărește oasele. Propune-ți sa te îngrași 1 kg, pe lună. Pentru asta vei avea nevoie de un surplus de calorii de circa 300 pâna la 350kcal, pe zi.

Ține un mic jurnal, în care îți treci ce mănânci, de obicei, ca să poți vedea unde mai trebuie să adaugi niște calorii. O altă cale, este să mărești porțiile de mâncare și să adaugi mereu mai multe calorii. Mănâncă o bucată în plus de pâine prăjită, la micul dejun, bea suc de grapefruit, in locul sucului de portocale, bea cafea cu lapte, sau servește o porție extra de paste, orez sau cartofi.

Obișnuieste-te să mănânci des. Acest lucru te ajuta să acumulezi necesarul de calorii. Încearcă să mănânci de 6 ori pe zi, atât fructe și legume, cât și grăsimi. Stabilește-ți ore fixe. Cercetătorii arată că mesele luate, la ore fixe în fiecare zi, ajută la acumulare de calorii.

Diana Tocilă

Sursa foto:

tallyhypnosis.com