ZARA – colecția de toamnă 2012

Dupa ce ne-a ‘excitat’ simturile cu explozia de culoare si mixurile cocktailice prezente pe toti peretii magazinelor, ZARA revine la sentimente mai bune odata cu sezonul rece, reusind sa reuneasca in noua colectie din aceasta toamna absolut toate tendintele ce domina podiumurile de moda, intr-o maniera caracteristica brandului.

Asa cum ne-a obisnuit în fiecare sezon, ZARA  a reusit sa materializeze tendintele toamnei intr-o combinatie de articole sofisticate, dar in același timp lejere si usor de purtat. Pe langa hainele sic la preturi potrivite, pentru campania de toamna acestia au apelat la trei mari idei care te cuceresc de la primele cadre: „glamour, dark, moody”. Perspectiva coloristica este si ea bine reprezentata de culorile vedeta ale acestui sezon: rosu burgund, verde smarald, rozuri prafuite.

Modelul Freja Beha isi joaca perfect rolul de femeie eleganta, seducatoare, sofisticata in tinute minimaliste. De la pantalonii imprimati, una din piesele de rezistenta ale colectiei, la bluzele si fustele cu peplum, de la multitudinea de articole impodobite cu tinte (materialele pe care sunt aplicate variind de la piele si stofa la cele mai fine matasuri) la sacourile si trench-urile  clasice, bine construite,  colectia  ZARA pentru aceasta toamna isi va castiga cu usurinta statutul de “must have” printre fashionistele din intreaga lume.

In ceea ce-i priveste pe domni, toamna aceasta este la moda sa fii barbatul rebel, stylish si deloc afectat de cat de cool arati. ZARA stie acest lucru si a ales pentru campania de toamna  doua modele masculine in voga: Sean O’Pry  si Jon Kortajena. Cei doi joaca rolul unor barbati cuceritori,  mereu pe drumuri, dar totodata eleganti si responsabili. Influentele retro se resimt prin paltoane, iar hainele capata o alura preppy.

Ce imi place la aceste campanii, pe langa hainele din noile colectii ZARA pentru toamna 2012, este faptul ca sunt facute in alb si negru. In lipsa culorilor, ochiul cade linistit pe forme, texturi si diferentele de lumini, oferind  un vibe relaxat. Este imposibil pentru orice iubitor de moda sa nu fie absolut incantat de stilul retro chic propus de ZARA pentru noua colecție de toamna.

Valetina Ioana Penescu

http://eager4fashion.wordpress.com