Cum îţi îmbunătăţeşte cuptorul electric experienţa gătitului?

Coacere auniformă, gătirea simultană a mai multor preparate, programele automate de gătit, funcţia de auto-curăţare şi consumul redus de energie se numără printre cele mai appreciate beneficii ale cuptorului electric de consumatorii din România.

Specialiştii Hotpoint explică avantajele cuptorului electric, care fac experiența gătitului simplă și plăcută.

Temperatura constantă

Un prim beneficiu este reprezentat de reglarea și menținerea constantă a temperaturii pe tot parcursul experienței gătitului. Astfel, alimentele se coc uniform, în cel mai scurt timp posibil, reducând consumul de energie. În plus, coacerea se face fără pierderea umidităţii, iar alimentele nu se ard şi nu se prind de vas.

Pentru a maximiza experiența gătitului, cuptoarele electrice de la Hotpoint beneficiază de sistemul Dual Flow, ce creează prin ventilator două fluxuri de aer separate, care asigură o gătire uniformă. Mai mult, sistemul menţine temperature ușii cuptorului mai coborată faţă de cuptoarele tradiţionale, caracteristică ce sporește siguranţa acestuia mai ales cand sunt prezenţi copii.

Spațiu mai mare

Cuptorul electric oferă posibilitatea preparării simultana mai multor feluri de mâncare, așezându-le pe diferite trepte ale acestuia. Este o opțiune cu adevărat eficientă mai ales atunci când vrem să pregătim o masă mare, precum cea de Paște.

Astfel, pentru economisirea timpului dedicate gătitului, Hotpoint a creat cuptorul Open space, singurul cuptor cu dimensiuni standard de 60 cm, dar cu o capacitate de 77 de litri. Cea mai semnificativă inovaţie a cuptorului Openspace o reprezintă separatorul termic care permite separarea întregii cavităţi Extra Large în două spații de mărimi diferite. Acestea pot fi folosite și simultan pentru gătirea unei cine complete. În acest mod pot fi gătite în același timp rețete diferite, la temperature diferite, precum dulciuri sau pește, făra ca mirosurile şi savoarea să se amestece.

Programe automate de gătit

Cuptoarele electrice beneficiază de programe automate pentru gătit, ce setează parametrii potriviţi în funcţie de reţeta aleasă în prealabil: temperature și durata variază în timpul gătirii pentru a asigura rezultate excelente. În plus, programele automate de gătit permit coacerea în funcție de gusturile fiecărui consummator şi asigură dospirea profesională a aluatului de prăjitură, gătirea corectă a fripturii de miel, de vită, de porc sau pui sau o coacere perfectă a peștelui.

Cuptoarele Hotpoint oferă o gamă de până la 31 de programe de gătit, de la pâine, pizza, paella, brioșe, tarte, file de peşte, peşte în folie, carne de mânzat, vită, miel, porc sau pui.

Consum redus de energie

 

În contextual creșterii prețului consumului de gaze, alegerea curentului electric pentru gătit poate fi alternative ideală. Astfel, în decizia achiziționării unui cuptor electric, clasa de consum reprezintă un criteriu în funcție de care se alege modelul. Chiar daca investitia inițială într-un model mai economic poate fi ridicată, în timp, se pot realize economii substanțiale.

Modelele din clasa A sunt mult mai eficiente, iar cuptoarele Hotpoint au cel mai redus consum de energie din această categorie, mai mic cu 20%, acesta ajungând chiar și la 0,63 kWh la o coacere normală.

Funcţia de Autocurăţare

 

Gătirea alimentelor într-un cuptor curat este mai sănătoasă şi mai eficientă. Cuptoarele electrice au funcții de autocurățare, precum cea pirolitică de la Hotpoint. Aceasta dispune de un ciclu automat de curăţare care nu necesită produse chimice. În funcţie de tipul de murdărie, puteţi allege între mai multe cicluri de piroliză. La sfârșitul ciclului, este suficientă îndepărtarea resturilor pulverizate cu o cârpă umedă. Mai mult, interiorul ușii din sticla este lipsit de spaţii în care să se poată depozita murdăria sau unsoarea, caracteristică ce face mai ușoară și mai eficientă curăţarea.