Feng shui. Ce culori să foloseşti pentru fiecare cameră din casa ta?

Puterea culorilor este foarte mare, culorile pot transforma instant o încăpere. Culoarea înseamnă vibraţie. Ideea principală în feng shui se bazează pe teoria că totul este viu, alcătuit din energie. Aceeaşi teorie este valabilă şi în ceea ce priveşte culorile.

Căminul tău este pragul dintre realitatea ta interioară şi cea exterioară. Psihologia culorilor folosite în casă te ajută să înţelegi cine eşti şi te ghidează spre ceea ce vrei să fii în viitor. Culorile au un impact remarcabil asupra stării tale psihice şi fizice.

De îndată ce începi să înţelegi culorile feng shui, le poţi folosi în avantajul tău pentru a face o schimbare pozitivă în stilul de viață.

Foloseşte-ţi intuiţia pentru a alege culoarea potrivită. Foloseşte culori pe care le iubeşti, care te energizează și te inspiră. Dacă ţi s-a spus ca purpuriul reprezintă bogăţia dar tu urăşti această culoare, atunci n-o folosi. Foloseşte o culoare care semnifica bogăţie în viziunea ta.

Intenţia ta este totul. În funcţie de culorile pe care le alegi pentru fiecare cameră, poţi influența pozitiv aspecte din viaţa ta precum: cariera, călătorii, cunoaştere, iubire, relaţii, familie, sănătate etc.

Roşu

În psihologia culorilor, roşul este energic, stimulativ, excitant, puternic şi expansiv. În feng shui, culoarea roşie este reprezentativă pentru elementul foc: bogăţie şi lux, pasiune, iubire şi romantism.

Aşadar, această culoare poate fi folosită cu succes pentru: abundenţă şi prosperitate, faimă şi reputaţie, relaţii şi iubire. Culoarea roşie poate fi folosită pentru bucătărie, sufragerie şi camera de zi. Anumite tonuri ale acestei culori sunt foarte potrivite pentru dormitor.

Portocaliu

Culoarea portocalie are aceleaşi semnificaţii cu cea roşie, doar că este mai puţin intensă. În psihologie, portocaliul este energic, stimulativ, vesel şi primitor. Portocaliul este una dintre cele mai potrivite culori pentru bucătărie, sufragerie sau camera de zi datorită calităţilor sale energetice şi stimulative. Pentru dormitor folosiţi doar tonuri brute de portocaliu.

Galben

Precum roşul şi portocaliu, în feng shui, galbenul reprezintă elementul foc, având semnificaţii asemănătoare cu celelalte două. În psihologie, este înălţător, vesel, luminos, cald, stimulativ şi expansiv. Galbenul este o culoare minunată pentru bucătărie, sufragerie sau camera de zi. Dacă optaţi pentru galben în dormitor, fiţi sigure că alegeţi un galben pal.

Verde

Psihologia culorilor afirmă că verdele este liniştitor, echilibrat, vindecător, relaxant şi reprezintă progresul, vitalitatea, abundenţă şi natura. În feng shui, verdele reprezintă elementul lemn.

Culoarea verde este folosită pentru abilităţi şi cunoaştere, familie şi sănătate. Verdele este binefăcător atunci când este folosit pentru baie pentru că simbolizează pace, linişte, purificare, viaţă şi noi începuturi. De asemenea, conferă o senzaţie de vitalitate şi prospeţime.

Albastru

În psihologia culorilor, albastrul este calmant, vindecător, odihnitor şi relaxant. De asemenea, caracterizează fiabilitatea, încrederea şi siguranţă. În feng shui, albastrul reprezintă elementul apă, claritatea, inspiraţia, relaxarea, reinnnoirea şi nobleţea.

De aceea, este o culoare excelentă pentru abilităţi şi cunoaştere, carieră şi călătorii, bogăţie şi prosperitate. Precum verdele, albastrul este una dintre cele mai bune culori de folosit în baie.

Violet

Violetul reprezintă abundenţă, nobleţea şi demnitatea. Este foarte liniştitor şi calmant şi foarte des asociat cu intuiţia şi spiritualitatea. Totodată, este una dintre cele mai bune culori feng shui pentru abundenţă şi prosperitate. Tonurile deschise de violet pot fi folosite pentru un dormitor romantic.

Negru

Negrul implică rafinament, putere, eleganța şi modernitate. În feng shui, reprezintă elementul apă. Culoarea neagră este folosită pentru stimularea călătoriilor, a carierei, abilităţilor personale şi cunoaştere. Pentru design interior, se recomandă să fie folosit ca o culoare auxiliară.

Alb

Albul reprezintă claritatea, inocența, curăţenia, spiritualitatea, puritatea, speranţa, expansivitatea şi sinceritatea. Ca element feng shui, albul este reprezentativ pentru metal. Poate fi folosit pentru creativitate şi copii. Albul este simbolul purității şi al curăţeniei, deci este o culoare fantastică pentru a fi folosită în baie.

Gri

Griul este neutru, calm, liniştit şi lipsit de energie. Efectul psihologic al acestei culori poate fi de plictiseală şi conservatorism. Culoarea gri este reprezentativă pentru elementul metal. Se foloseşte pentru abilităţi şi cunoaştere, creativitate şi călătorii. Precum negrul, se recomandă a fi folosit ca culoare auxiliară.

Maro

Maroul este stabil, sigur, matern, confortabil şi inexpresiv. În feng shiu, este asociat atât elementului pământ, cât şi elementului lemn. Se foloseşte pentru abilităţi şi cunoaştere. Culoarea maro poate fi folosită pentru dormitor sau camera de zi.

Roz

Rozul este calmant. De asemenea, simbolizează dragostea şi romantismul. Este o culoare ideală pentru relaţii şi iubire. Cel mai adesea, este folosit pentru dormitor.

Surse foto:

2interior-design.com

blog.tradeplatform.com.au

pinkbedroomideas.com