Cum reciclezi lucrurile din casă?

Decoratul casei nu trebuie să fie scump. Sunt multe lucruri care pot fi transformate în decor, trebuie doar să fii creativ. Înainte să donezi sau să arunci ceva, gândeşte-te dacă nu cumva ai putea să foloseşti respectivele obiecte pentru a-ţi înfrumuseţa casa. Mai jos ai câteva idei despre cum îţi poţi decora casa, fără cheltuieli majore.

Transformă cizmele în ghivece

Nu te-ai fi gândit la aşa ceva, nu? Dacă ai o pereche de cizme vechi pe care nu le mai poartă nimeni, dă-le viaţă cu ajutorul plantelor. Pot fi folosite atât afară cât şi în casă.

– umple fiecare cizmă pe trei sferturi cu pământ pentru flori

– pune câte o floare/plantă în fiecare cizmă

– umple ultimul sfert din cizmă cu pământ

– adaugă o cantitate mică de apă în fiecare cizmă

– pune cizmele la soare

Transformă becurile arse în vază

Dacă îţi plac florile dar te-ai săturat de clasicele vase pentru flori, atunci poţi folosi un bec ars, pe post de vază. Cel mai bun lucru e că îl poţi agăţa oriunde iar dacă stai la casă, cu atât mai bine.

– scoate metalul de la capătul becului şi filamentul din interior

– cu ajutorul unui cui încins sau al unui instrument special pentru dat găuri, fă două găuri pe lateralele becului, pe suportul metalic

– trebuie să treci o bucată de sfoară, sârmă colorată sau panglică prin cele două găuri, pentru a le putea agăţa

– pui apa, florile şi gata, ai vaza!

 Suport neconvenţional pentru cercei

Dacă te-ai săturat să îţi tot cauţi bijuteriile prin casă sau să ai impresia că niciodată nu ai suficiente accesorii, această idee e perfectă pentru a le avea pe toate la un loc! Vei folosi:

– o ramă de la o oglindă spartă sau de la o fotografie veche

– o bucată de perdea veche sau o bucată de sac din rafie

– pioneze

– panglici, mărgele, dantelă

Ce trebuie să faci, probabil că ţi-ai dat deja seama: prinde bucata de material textil pe spatele ramei cu ajutorul pionezelor şi apoi nu îţi rămâne decât să îţi înşiri bijuteriile.

Acest suport poate fi cât de mare doreşti, în funcţie de numărul de perechi de cercei. Se poate înfrumuseţa cu mărgele, dantelă, panglici.

Cutiile de chibrituri, cutii de bijuterii

De ce să arunci aceste cutiuţe când le poţi folosi pe post de cutii pentru bijuterii?

Dacă ţi se pare ceva banal, înveleşti o cutie de chibrituri într-o bucată de satin (de preferat să nu fie transparent), atât prin exterior cât şi prin interior şi le poţi face o surpriză persoanelor dragi!

Felicitări pentru ocazii speciale

Aici idei sunt nenumărate, nu îţi trebuie decât imaginaţie, hârtie sau carton şi tot felul de materiale pentru decorat aceste felicitări. Aceste felicitări pot fi folosite şi pentru înfrumuseţarea casei.

 Andreea Nicoleta Alistar

indulgy.com