Cum ne ingrijim parul in sezonul rece

Cum ne ingrijim parul in sezonul rece – 4 recomandari eficiente

Iarna nu este deloc aliatul părului tău. Temperaturile scăzute specifice sezonului rece îl fac mai uscat, lipsit de strălucire și greu de coafat. În acest sezon, îngrijirea specială a părului trebuie să fie o prioritate pentru a preveni deshidratarea și deteriorarea sa. Ca să combați impactul pe care îl au vremea rece și vântul asupra părului în timpul iernii, trebuie să ții cont de câteva recomandări.

10-sfaturi-pentru-un-par-sanatos-in-sezonul-rece-770x470

Schimbă rutina de îngrijre!

Așa cum pielea are nevoie de alt tip de produse de îngrijire, la fel și părul tău. Pielea și părul sunt mai deshidratate în timpul iernii, de aceea trebuie să apelezi la produse speciale. Pentru un păr mătăsos și strălucitor apelează la produse intens hidratante. Schimbarea rutinei începe de la spălarea părului cu un șampon și un balsam hidratant, până la tratamente ocazionale cum sunt măștile și serurile-tratament. Important e ca ele să fie potrivite tipului tău de păr – fie că sunt produse profesionale sau măști făcute în casă.

Usucă-ți părul cu un aparat performant, care îți păstrează părul hidratat

Ai putea spune că uscătorul de păr nu este un produs recomandat a fi folosit în sezonul rece pentru că usucă și mai mult cuticula. Dar dacă uscătorul este Silence AC Respect de la Rowenta, atunci  poți fi sigură  că folosești nu numai un uscător de păr silențios și puternic, dar care îți va menține și hidratarea naturală a părului. Datorită motorului AC de înaltă performanță părul tău va fi uscat într-un timp foarte scurt, iar cu ajutorul funcției RESPECT, chiar dacă vei folosi treapta înaltă de viteză, va fi cu până la 25% mai puțin deshidratat.

În plus, datorită generatorului ce emite ioni negativi, în timpul uscării se reduce electricitatea statică și încrețirea, lăsând un păr moale și ușor de pieptănat – două efecte pe care le dorim și mai mult în această perioadă. Pentru o mai mare precizie, este indicată folosirea concentratorului special de doar 9mm, iar pentru definitivarea coafurii folosește treapta de aer rece.

 

Adaptează produsele de styling

Folosește produse mai blânde de fixare și modelare a părului și asta doar dacă e necesar, pentru a nu  deteriora părul și mai mult.

 

Optează pentru coafuri versatile

În sezonul rece folosim diferite accesorii pentru a ne proteja de frig, dar care, în contact constant cu părul, îl încâlcesc sau chiar deteriorează. Nu vrei vârfuri despicate și nici coafuri rebele, aranjate fără voia ta, nu-i așa? De aceea, poți alege coafuri minimaliste, bine finisate, ușor de purtat, cum ar fi o coadă simplă, prinsă la ceafă, o împletitură rusească, prinsă sub formă de bentiță, volum natural, foarte ușor de realizat cu difuzorul uscătorului Silence AC Respect de la Rowenta sau îl poți lăsa desfăcut, pieptănat și fixat pe spate – una dintre tendințele acestui sezon în hairstyle.

CV7671_Silence_Rose_Facing_ROW

Tu cum îți îngrijești părul în sezonul rece?