Rejuvenarea faciala-solutia ideala pentru un chip mereu tanar

Rejuvenare FacialaProcesul de imbatranire al pielii este unul normal si natural, insa atat femeile, cat si barbatii, dezvolta un complex la aparitia ridurilor. Acestea incep sa apara atunci cand proteinele din suportul natural al pielii devin insuficiente. Rejuvenarea faciala imbunateste aspectul tenului, prin estomparea acestora si in plus, hidrateaza si intinereste tenul.

Toxina botulinica si acidul hialuronic-procedurile anti-imbatranire care au revolutionat medicina

Toxina botulinica a castigat teren in ultimele doua decenii, devenind cea mai eficienta procedura medicala nechirurgicala pentru a preveni efectele imbatranirii pielii. Ultimele statistici ale Societatii Internationale de Chirurgie Plastica si Estetica arata ca, la nivel mondial, aproape 5 milioane de pacienti au apelat doar anul trecut la procedurile cu toxina botulinica. Pe locul doi in top sunt cele cu acid hialuronic, la care au apelat 2,7 milioane de oameni din lume.

Toxina botulinica

Injectia cu toxina botulinica este o procedura care actioneaza prin blocarea muschilor si care nu doare. Efectul dureaza aproximativ sase luni, dupa care fata revine treptat la dinamica obisnuita. Toxina botulinica se mai foloseste si in reducerea transpiratiei excesive la axile sau palme.

,,Este important sa nu confundam toxina botulinica cu botox-ul. Termenul de botox este doar denumirea comerciala a unui produs pe baza de aceasta substanta, dar mai exista si altele. Eu tin foarte mult la calitatea produselor pe care le folosesc si garantez ca doar doua firme au o traditie de peste douazeci de ani, celelalte sunt noi si nu au in spate cercetari.”  afirma dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Acidul hialuronic

Multa lume nu stie ca acidul hialuronic este prezent in mod natural in organism. Pe masura ce inaintam in varsta, capacitatea corpului de a mai produse acid hialuronic scade. Procesul de imbatranire este legat si de aceasta deficienta. Disparitia acidului hialuronic din organism mai este cauzata de dereglari hormonale, expunerea indelungata la soare sau fumat.

,,Acidul hialuronic se poate injecta la nivelul gurii, nasului, gatului, pometilor, buzelor si ochilor. Cu produsele pe care le folosesc eu, efectul injectarii cu acid hialuronic dureaza intre patru si sase luni si creste progresiv pana la  3 ani !” explica dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Injectiile cu grasime proprie

Injectiile cu grasime proprie sunt o alternativa pentru tratarea ridurilor si depresiunilor de la nivelul fetei. Acestea pot umple obrajii, buzele si pot creea balanta perfecta a fizionomiei.

,,Practic, se ia grasimea din locurile in care nu e dorita a fi prezenta – de obicei de pe burta, coapse sau solduri, si se reintroduce acolo unde este nevoie.”, explica dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Substantele injectabile pot fi folosite singure sau impreuna cu tratamentul cu laser sau proceduri de reconturare a fetei ca liftingul facial.

Mai multe detalii despre activitatea medicului chirurg estetician Calin Dobos se afla pe website-ul drdoboscalin.ro si pe pagina de Facebook facebook.com/DobosCalin.

Despre Dr. Calin Dobos

Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 15 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada si Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual reprezinta cartea de vizita a Dr. Calin Dobos.