Cum poți realiza un machiaj cat-eye?

Machiajul cat-eye este unul dintre cele mai apreciate tipuri de machiaj ale momentului, pentru simplu fapt că denotă eleganță, farmec și mister, alungește forma ochilor, punându-i totodată în valoare și pe lângă alte tipuri de machiaj acesta rezistă foarte bine.


 

Pentru machiajul cat-eye este important să accentuezi discret sprâncenele, într-o nuanță cât mai apropiată de cea a părului, iar fondul de ten trebuie să fie cât mai translucid, pentru a nu da impresia de ten prea încărcat.


  

Pentru un machiaj soft cat-eye realizeză machiajul doar din fard, urmând pașii următori. Mai întâi aplică puțin anticearcăn pe întreaga pleoapă superioară, pe care să îl fixezi cu puțină pudră, pentru ca machiajul să reziste mai mult. Un truc bine de știut este să aplici puțină pudră pulbere sub ochi, în cazul în care vor cădea particule de fard. Cu ajutorul fardului creează un contur ușor alungit al ochiului, pentru a reda forma ochiului de pisică. Cea mai bună pensulă este cea teșită, pentru că astfel, poți controla forma liniei trasate cu mai multă precizie. Folosește un fard în nuanțe de bej ușor sidefat sau maro deschis pe pleoapa superioară, lăsând arcada liberă. Următorul pas este cel al desenării umbrei cu un fard închis la culoare, negru sau moro, iețind din conturul natural al ochiului și urmărind conturul alungit. Cel mai bine este să realizezi umbra din fard și nu din tuș sau machiaj pentru a nu fi foarte încărcat machiajul. Pentru a defini genele, aplică două straturi de mascara în mișcări de zig-zag.

 

Cu ajutorul tușului trasează conturul ochiului pe pleoapa superioară, având grijă ca linie din colțul interior al ochiului să fie mai subțire decât cea din colțul exterior. Următorul pas este trasarea spre exterior a celor două codițe simetrice, cu o lungime de aproximativ jumătate de centimetru. Unește apoi capătul codiței cu linia de contur printr-o linie mai groasă către exterior. Pentru a ajusta excesul de tuș, folosește un bețisor de ureche înmuiat în puțin demachiant. Pentru o precizie mai mare, trasează conturul și cele două codițe mai întâi cu ajutorul unui creion dermatograf și apoi cu eyeliner-ul.


Machiajul cat-eye este unul dintre cele mai populare machiaje retro, fiind purtat de vedete precum: Sophia Loren, care a fost vazută rareori fără acest tip de machiaj, fiind îndrăgostită de tușul negru; Audrey Hepburn, care a popularizat acest machiaj, mai ales în filmul Mic dejun la Tiffany, fiind un machiaj care se potrivea de minune cu ochii săi foarte mari, folosind atât tuș negru, cât și cel maro; Elizabeth Taylor în Cleopatra, fiind adepta unui machiaj cat-eye dramatic sau Brigitte Bardot care a pus și ea în evidență acest tip de machiaj, la fel de în vogă atunci, ca și acum.

   

 

Denisa Cristache

Foto: google.com