Cum realizezi machiajul de seară "smokey eyes"

Acest tip de machiaj este suficient de simplu încât să nu fie nevoie să apelezi la un make-up artist. Este un machiaj popular, în special pentru seară, deoarece oferă o tentă de mister ochilor.

Ai nevoie de fard (negru, gri, maro), blush, rimel şi creion negru, un fond de ten de culoarea pielii, un gloss tot de culoarea pielii, o pensulă de fard, un aplicator-burete pentru fard, opţional un anti-cearcăn şi de zece minute libere.

Primul pas este să aplici fondul de ten şi blush-ul. Dacă aplici blush-ul înainte să începi machiajul ochilor, acesta te va împiedica să exagerezi cu fardurile.

Înaintea de a aplica fardul de pleoape, lasă puţin fondul de ten să intre în piele. Aplică fardul neutru. Cel mai indicat este să alegi o nuanţă de maro, preferabil bej, culoare mată deoarece sclipiciul încarcă prea mult.

Acum trebuie să faci conturul cu ajutorul creionului negru, începând cu linia genelor până la colţul exterior. Dermatograful trebuie ţinut cât mai aproape de gene.

Conturul trebuie să devină mai „soft” cu ajutorul unei pensule de fard. Acum este timpul pentru fardul negru. Poţi să foloseşti un aplicator tip burete sau pensula de fard, pentru a-l aplica peste linia de contur.

După ce ai aplicat fardul negru trebuie să alegi şi cealaltă culoare. În general principalele culori sunt gri şi maro. Alege nuanţa care simţi că ţi se potriveşte mai bine. Dacă eşti atrasă de culori, poţi alege nuanţe de albastru sau verde.

Probabil acum ai foarte multe resturi de machiaj sub ochi, de care trebuie să scapi cu ajutorul unei pensule de pudră, sau al unor discuri demachiante. Eventual poţi aplica apoi şi un anticearcăn.

Este timpul pentru rimelul negru. Cel mai potrivit este să aplici două, maxim trei straturi.

Aruncă o ultimă privire în oglindă pentru a te asigura că totul este în regulă şi pentru a aplica gloss-ul.

Cristina Mîrzoi