Cum să faci singur un hamac

Vine vara, bine îmi pare, în grădină am… un hamac! Acum nu mai trebuie să căutați hamacul potrivit prin magazine, deoarece puteți să faceți unul acasă, fără să cheltuiți foarte mulți bani. Sunt multe tipuri de hamace, însă noi vă arătăm cum se face unul dintre acestea.

Iată de ce materialeâ aveți nevoie:

– 3m de pânză rezistentă (sau foaie de cort), lată de 1,5-2 m;

– 15m de sfoară (de preferat, sfoară de propilenă cu diametrul de 1-2 cm);

– ață și ac de cusut;

– foarfecă;

– metru;

Confecționare: 

Vă recomandăm ca lungimea hamacului să fie cât înălțimea dvs. plus încă 60 cm, asta deoarece, cu cât îl confecţionăm mai lat, cu atât va fi mai adânc.

Marginile pânzei trebuie să fie cusute pe lungime. Îndoiți de două ori câte un cm şi coaseți. Apoi se prinde reţeaua de sfoară la cele două margini înguste ale dreptunghiului de material. Acestea sunt apoi tivite cu o margine de 5-7cm, prin care treceți sfoara.

Prinderea:

Hamacul poate fi fixat în mai multe locuri. Cea mai uzuală fixare este cea în grădină, puteți să prindeți hamacul între doi pomi. Treceți sfoara pe după trunchiurile pomilor și faceți un nod puternic.

Acesta va întări frânghia. Dacă distanţa dintre aceştia este mai mare decât este hamacul, puteți să mai adăugați sfoară. Compensaţi această distanţă cu sfoară de până la 1,5-2m.

Se mai poate prinde ușor și de perete prin folosirea unor dibluri, la o înălţime corespunzătoare. Pentru asta veți avea nevoie de o mașină de găurit și de șuruburi.

Dacă nu dispuneți de nici unul dintre acestea, puteți să apelați la doi stâlpi rezistenți pe care va trebui să îi îngropați în pământ circa 1,5 m. În ultima instanță, puteți să confecționați un suport pentru hamac.

Modalități de prindere se găsesc, imaginație să aveți, dar atât timp cât, la terminarea lucrului, vă așteaptă o relaxare totală, va merita efortul!

Odihnă plăcută, vă dorim!

Alexandra Ghiță

Sursa foto:

tinyhouseblog.com