Paris, capitala romantică a Europei

Parisul, una dintre destinaţiile preferate ale oamenilor care îşi doresc o călătorie romantica..are nenumărate atracţii care te pot face să nu mai vrei niciodată să pleci de acolo. Situat în mijlocul regiunii Île-de-France, traversat de Sena şi fiind una dintre cele mai populate zone metropolitane din Europa, Parisul este unul dintre cele mai importante oraşe din lume, fiind unul dintre cele mai mari centre istorice, culturale, politice, ştiinţifice, artistice ş.a. Cu „rezultate deosebite” în domeniile educaţie şi turism, Parisul produce, alături de regiunea din jurul lui, o treime din PIB-ul Franţei.

Probabil că v-aţi întrebat până acum de ce este atât de popular acest oraş printre locuitorii Europei şi nu numai.. acum vă vom arăta câteva motive pentru care mare parte din turiştii din întreaga lume aleg Parisul ca destinaţie pentu vacanţă. În continuare vom prezenta câteva monumente şi locuri pe care nu trebuie să le rateze nimeni care îşi propune o călătorie în Paris.

1. Turnul Eiffel- simbol al Parisului şi al Franţei recunoscut la nivel mondial, scheletul de oţel care măsoară 324 metri înălţime a fost inaugurat la 31 martie 1889 şi deschis pe data de 6 mai a aceluiaşi an. Deşi la început a fost întâmpinat cu reticenţă, fiind considerat inestetic, astăzi este considerat o piesă de artă arhitecturală unică în lume. Turnul are trei nivele şi de aceea accesul în el se face ori pe scări, ori cu liftul. Turnul Eiffel este un monument pe care nu trebuie să îl neglijaţi atunci când vă stabiliţi ordinea obiectivelor turistice pe care le veţi vizita.

2. Arcul de Triumf este un monument care apare în mai multe ţări ale lumii. Cel din Paris a fost înălţat în secolul XIX, după ce a fost comandat de Napoleon Bonaparte. Monumentul înalt de 50 de metri este inspirat din aritectura romană, iar cele patru feţe ale stâlpilor au pe ele câte o statuie reprezentativă: Rezistenţa, Triumful de la 1810, Pacea, La Marseillaise. Arcul de triumf are o mare însemnătate istorică în Franţa  şi de aceea este aproape obligatoriu pentru cine vizitează Parisul să vadă şi acest monument.

3. Muzeul Luvru, cel mai mare muzeu de artă şi istorie din Franţa, este situat în centrul Parisului. Caracterul universal al muzeului este dat de multitudinea de opere de artă care sunt expuse în incinta lui, care datează încă din antichitate şi până în 1848. Acest muzeu este încă un obiectiv pe care nu trebuie să îl rateze cine vrea să aibă o privire de ansamblu asupra Parisului.

4. Palatul Versailles a servit de reşedinţă regală pentru mai mulţi regi ai Franţei, printre care Ludovic al XIV-lea, al XV-lea şi al XVI-lea. Nu numai frumuseţea castelului, ci şi evenimentele care s-au întâmplat în incinta lui fac din Versailles un monument pe care este neaparat să îl viziteze oricine doreşte să cunoască o părticică din istoria Franţei.

5. Cartierul La Défense este primul cartier european de afaceri şi este situat în prelungirea axului istoric al Parisului. Întinzându-se pe o esplanadă pietonală de 31 de ha, cartierul conţine, pe lângă clădiri de birouri, grădini suspendate şi peste 60 de opere artistice contemporane. Vizitarea cartierului La Défense poate fi o experienţă unică pentru turiştii din alte ţări, prin designul şi aşezarea neobişnuite ale clădirilor.

Surse foto:

upload.wikimedia.org

toptravellists.net