1. În primul rând trebuie să fi o personă foarte organizată şi să îşi dai seama că va trebui să dedici câteva ore zilnic pentru a-ţi ajuta copilul la teme şi pentru a-l verifica.
2. Dacă nu ai suficient timp sau nu ai încredere în cunoştinţele tale, dar crezi că ceea ce face la şcoală prichindelul tău nu este suficient pentru o bază solidă, atunci ar trebui să apelezi la un specialist, pentru meditaţii.
3. Organizează un program concret, o anumită oră la care încep temele, durata de timp şi ordinea materiilor.
4. Alege un loc adecvat, unde să fie linişte şi unde copilul să se simtă confortabil.
5. Elimină sursele de zgomot (televizor, telefon etc.).
6. Oferă un exemplu bun pentru micuţul tău. Dacă te va vedea citind sau implicat în tot felul de activităţi intelectuale, este probabil să îţi imite comportamentul.
7. Ţine o agendă a temelor, notează şi prestaţia copilului, astfel vei remarca în timp dacă acesta îşi îmbunătăţeşte unele lipsuri sau nu.
8. Dacă activitatea lui se îmbunătăţeşte este recomandat să îl recompensezi, poţi să îi lauzi rezultatele sau să îi îndeplineşti o mică dorinţă.
9. Temele suplimentare nu vor fi binevenite de micuţ, dar în timp va înţelege scopul lor.
10. Încurajează gândirea creativă.Trebuie să înveţe nu să memoreze.
11. De câte ori are o nelămurire încearcă să îi explici prin exemple concrete, lucruri banale de care se loveşte zilnic
12. Nu îl învăţa lucruri care să contrazică cele predate de învăţător, deoarece vei crea o situaţie conflictuală.
13. Studiul şi temele trebuie să nu pară ca o pedeapsă, încearcă să le diversifici astfel încât să existe şi o parte amuzantă.
14. Dacă micuţul tău e pasionat de literatură sau desen poţi face unele activităţi extra cu el, îi poţi cumpăra cărţi sau puteţi desena împreună. Dacă îi place matematică, caută tot felul de exerciţii distractive care să-i stimuleze gândirea.
15. Dacă ai nelămuriri pur şi simplu apelează la învăţător. O relaţie mai apropiată te va ajuta să înţelegi mai bine nevoile copilului.
Cristina Mîrzoi
Sursă foto: www.mlive.com