Cum să îţi faci singură pernuţe decorative din tricouri vechi!

Noi fetele avem o mare pasiune pentru a adună haine, bluze, tricouri, pe care cel mai adesea ajungem să nu le mai purtăm ani întregi, dar parcă nici nu ne vine să le aruncăm,  mai ales când în spatele lor se poate ascunde şi o mică poveste…”nu pot aruncă tricoul asta, l-am purtat la prima întâlnire cu iubitul meu” …”nu am cum să îl arunc, este cadoul meu de la majorat”. Dacă tot ocupă loc în dulap degeaba, găseşte-le o nouă utilitate în aşa fel încât să te bucuri de ele fără să fi nevoită să le arunci la gunoi.

Modifică-le în aşa fel încât să le poţi folosi că şi …pernuţe. Tuturor ne plac, sunt comode şi arăta bine în living pe canapea sau chiar şi în dormitor.

Întregul process este foarte foarte uşor şi oricine îl poate face, mămicile îi pot cooptă chiar şi pe cei mici pentru o lecţie de DIY, pentru că şi ei cu siguranţă au hăinuţe care de acum le-au rămas mici, dar care ar arăta minunat în camera lor.

Pentru început nu trebuie să faci mai mult decât să îţi sortezi hăinuţele şi să îţi alegi tricourile ce urmează să fie modificate, dacă ai unele cu imprimeuri sau în culori atrăgătoare nu ezită să le foloseşti. De asemeni gândeşte-te de două ori dacă vrei să foloseşti acea piesă, nu vrei că peste două zile să stai plângând după tricoul tău preferat, devenit acum pernă.

După ce ai făcut toate acestea, îţi recomandăm să călci foarte bine materialul pentru a-l putea tăia cu precizie şi apoi să îi decupezi mânecile, în aşa fel încât să rămâi cu partea centrală a T-shirt-ului , formând un pătrat sau cine ştie poate preferi o altă formă geometrică… un dreptunghi, un cerc… de ce nu?

Poţi începe să cosi părţile laterale, fie la maşină de cusut fie de mâna pentru că oricum nu îţi ia foarte mult timp, însă mare atenţie, să faci acest lucru pe dos, pentru a nu lasă toate cusăturile inestetice la vedere.

Când ajungi la ultima parte poţi prinde aici un fermoar sau năsturei pentru a putea pune în interior o pernuţă, dacă însă, preferi să umpli pernuţă cu puf sau vatelină, poţi să o cosi direct că acestea să nu iasă.

Când pernuţă este aproape gata, o mai poţi decoră după gusturile tale, cu fundiţe, nasturi şi orice îţi mai trece prin minte, ai liber la creativitate!