Cum să îţi organizezi timpul pentru studiu?

Studenţii trebuie să îşi organizeze timpul într-un mod efectiv pentru a avea timp de învăţat. Sună uşor, dar în realitate este o problemă cu care majoritatea se confruntă. Mai jos sunt câteva sfaturi utile.

1. În primul rând trebuie să îţi faci o listă cu toate lucrurile importante pe care trebuie să le realizezi în viitorul apropiat ( teme, proiecte, examene, prezentări etc.)

2. Unele activităţi sunt foarte importante ,iar altele mai puţin, aşa că trebuie să îţi cunoşti foarte bine priorităţile.

3. Învaţă trepatat. Nu prea rezolvi nimic dacă înveţi cu o seară înainte de examen. Ulterior o să adormi la un moment dat şi o sa ai în cap doar câteva propoziţii scoase din context. Trebuie să îţi organizezi timpul disponibil pentru învăţat, cu pauze. Dupa 3 ore de stat cu nasul în cărţi poţi să fi sigur că o pauză de 10 minute se va transforma în ore.

4. Trebuie să eviţi lucrurile care îţi distrag atenţia, cum ar fi zgomotul şi micile tentaţii. Dacă eşti dependent de internet, e bine să nu stai în apropierea calculatorului, dacă ai colegi de cameră  galagioşi, trebuie să îţi găseşti un loc mai liniştit pentru studiu. Minimalizând factorii de zgomot, informaţia este recepţionată de creier într-un timp mult mai scurt.

5. Păstrează puţin timp ca să te uiţi şi peste cursurile de acum o lună. În acest mod vei fi sigur că nu ai probleme cu materia  din urmă.

6. Dacă ai în plan să îţi îmbogăţeşti CV-ul cu tot felul de proiecte încercă totuşi să fi realist şi să le alegi  în funcţie de timpul de care dispui şi să te gândeşti că vei avea nevoie şi de ceva timp liber.

Cristina Mîrzoi

Sursă foto: wanshin-september.blogspot.ro