Cum să ne ascundem după draperii cu… stil

Sunt dimineţi în care nu trebuie să ne trezim devreme şi vrem să stăm cât mai mult în pat, fără ca lumina să pătrundă în cameră. Pentru acest lucru avem nevoie de draperii. În continuare, voi împărtăşi câteva secrete care vă vor ajuta să alegi draperiile potrivite, iar în partea a doua a materialului veţi găsi informaţii despre moda draperiilor de anul acesta.

Colecția Arkona – Galeriile Noblesse

Dar, să o luăm de la început. Dimensiunea ferestrei, cât şi forma şi stilul, sunt considerente importante pentru alegerea draperiilor. Camera contează la fel de mult pentru că acestea pot fi montate în numeroase moduri. Deşi vei tinde către funcţionalitate, nu uita că stilul nu trebuie pierdut şi că le poţi avea pe amândouă. În plus, draperiile pot schimba cu totul înfăţişarea camerei tale.

Poţi asorta draperiile cu tapiţeria, pentru a întregi un look. Un covor este recomandat pentru a delimita spaţiul în încăpere. Acesta dă senzaţia unei zone sociale. Dacă nu te simţi foarte nonconformistă, atunci trebuie să ştii că materialele cu tipare clasice dau o anumită ambianţă istorică, iar pentru mai mult control asupra luminii care intră, sunt recomandate şi jaluzele veneţiene.

Dacă doreşti să amplasezi draperii într-o cameră încărcată de tablouri sau de alte obiecte de acest gen, atunci cel mai bine e să te gândeşti la nuanţe neutre, tipare simple. Nu te limita doar la spaţiul ferestrei, draperiile pot da naştere unor noi spaţii.

În prezent, draperiile se bucură de o adevărată renaştere. Tot domeniul de decoraţiuni interioare se bucură de o apreciere proaspătă, de stiluri puternice ale draperiilor şi materiale captivante în culori contemporane. Nu uitaţi, draperiile pot avea acelaşi impact ca schimbarea culorii pereţilor.

Draperiile moderne propuse, de exemplu de Galeriile Noblesse inspiră acel sentiment de comoditate, de eleganţă familiară, care impulsionează starea de spirit a locuitorilor unei case.

Se poartă tiparele îndrăzneţe, culorile puternice şi texturile create cu scopul de a uimi mintea umană, sau modelele inspirate din natură.

Materialele sunt confortabile dar cu finisaje somptuoase, încadrându-se în patru mari teme pentru anul acesta: contemporan, romantic, clasic şi retro. Printre acestea, sofisticatul rămâne în centrul atenţiei, cu materiale multi-dimensionale, unele plisate, altele fronsate, sau cu suprafeţe adăugate pentru textură. Există o strălucire subtilă a texturilor şi efecte de umbre în altele.

Romantismul se caracterizează prin înfăţişarea ca de mătase, mixată cu broderii pentru îmbogăţirea materialului.

Pe de altă parte, gândiţi-vă la motive abstracte cu frunze, figuri geometrice, toate sunt chic şi totuşi comfortabile, atunci când alegeți draperiile camerei de zi.

Colecția Kalaya – Galeriile Noblesse

Afinitatea pentru culorile pământului se reflectă și ea în paleta tendințelor, de la argintiu, la culori reci, neutre şi nuanţe de cărbune. Sunt naturale, de aceea se încadrează foarte bine într-un spaţiu modern. Asta nu înseamnă că trebuie să uităm de culorile puternice de roşu.

Pe de altă parte, draperiile florale vor avea o abdorare îndrăzneață. Modelele contemporane şi nu cele tradiţionale, în nuanţe de mov (sau aubergine) pot arăta foarte bine într-o încăpere vopsită în tonuri neutre sau dacă doriţi să schimbaţi centrul de atenţie.

Ele pot fi asortate cu tapiţeria canapelei sau a pernuţelor, a tăbliei de pat, în cazul unui dormitor, sau pur şi simplu, vor atrage toate privirile.

Nu trebuie să vă mai convingem că draperiile au devenit elemente de nelipsit din apartamente, sau case. Ne asigură intimitate, ne protejează de lumină şi de căldură excesivă. Dacă tot v-am prezentat culorile, texturile şi modelele de draperii, este bine de ştiut că şi lungimea lor contează.

Colecția Kalaya – Galeriile Noblesse

Ca o regulă generală, cu cât sunt mai lungi, cu atât arată mai formal, demn şi dichisit. Totuşi, pentru un look casual sau informal sunt preferate draperiile mai scurte.

În schimb, pentru persoanele foarte romantice sau pentru cele obsedate de eleganţă, alegerea potrivită este draperia extra-lungă, care cade greu pe podea.

Cătălina Airimioaei

Sursa foto:

galeriilenoblesse.ro