Cum să refoloseşti cărţile vechi

Cărţile vechi au o mare încărcătură emoţională, fie că sunt ale tale sau primite de la bunici. Pe lângă acest fapt, ele sunt frumoase şi dau un aspect plăcut camerei. Dar, odată cu trecerea timpului,  ele devin aproape imposbil de (re)citit. Iar de aruncat nici nu poate fi vorba. Aşa că trebuie să găseşti soluţii cu ajutorul cărora să le faci practice din nou. Din fericire, există anumiţi oameni care au fost foarte creativi şi care ne propun câteva idei inedite de refolosire a cărţilor vechi:

1. Pe post de brăţară

Taie câteva cuvinte din carte şi formează o frază preferată sau chiar una din lucrarea cu pricina şi lipeste-o pe o brăţară de lemn sau de plastic. Efectul este unul frumos.

2. Pe post de lampă

Poţi să-ţi redecorezi lampa cea veche lipind pe ea pagini din povestea ta favorită. În acest fel, va fi mult mai uşor să visezi frumos la noapte, având citatele favorite lângă tine.

3. Pe post de suport pentru ustensilele de bucătărie

Poţi să-ţi reciclezi cartea de bucate favorită (din care oricum ai învăţat toate reţetele) şi să o transformi într-un suport foarte bun unde poţi să-ţi pui ustensilele de bucătărie preferate. Astfel, vei fi mult mai inspirată atunci când găteşti.

4. Pe post de suport pentru e-book reader

După ce ai folosit paginile cărţii pentru a decora braţările şi lampa, poţi să folosesţi coperta pentru a-ţi proteja noul gadget cu ajutorul căruia îi poţi citi pe autorii tăi preferaţi (din moment ce cartea e mult prea veche): e-book reader. Este amuzant şi foarte practic.

5. Pe post de etajeră

Este o idee foarte bună şi practică, iar efectul este unul foarte frumos. Uite cum poţi să faci cărţile să stea pe post de etajera, dar ideal este să apelezi la specialişti.

Saftiuc Anca