Destinaţii exotice pe care nu le poţi ignora

Călătoriile au puterea de a ne îndepărta de activităţile impuse zi de zi şi de a ne apropia de noi înşine. Cum anotimpul călduros deja a început, ne putem gândi din timp la o destinaţie în care să sărbătorim concediile şi vacanţa.

Bugetul s-ar putea să pară inadecvat şi să ne determine din nou să urmăm acelaşi curs al zilelor libere, în diferite locuri din ţară. Pentru cei mai îndrăzneţi dintre voi, care se aventurează cu bugetul restrâns în locuri exotice, avem o hartă a vacanţei.

Honduras

Deşi hotelurile au pachete atractive pentru turişti, acest colţ de rai vă poate oferi cazare din partea localnicilor. Îi veţi vedea bucurându-se de soare, în parcuri. Câteva zile aici pot fi petrecute vizitând  replici ale templelor mayaşe. Seara, cazinourile deschid o viaţă de noapte extraordinar de agitată, în contradicţie cu liniştea întâlnită în timpul zilei prin centrul istoric al Tegucigalpei, dacă optaţi pentru acest oraş.

Mai mult, puteţi ajunge uşor de la o destinaţie la alta, ţinând cont de faptul că taxiurile practică tarife scăzute, uşor de negociat cu şoferii. Preţurile sunt accesibile şi la mâncăruri, astfel că  puteţi să degustaţi diferite specialităţi ale bucătăriei asiatice, latino americane, sau chiar de acasă, din Europa.

Între scufundări şi parcuri naturale tropicale, puteţi să vă bucuraţi de zona centrală a oraşului, într-o cafenea sau într-un restaurant de unde să admiraţi clădirile din împrejurimi.

Costa Rica

Cu siguranţă ştiaţi că această ţară are o întindere deosebit de mică, însă orice excursie aici va rămâne printre cele mai bune amintiri de vacanţă. Cazarea este deosebit de ieftină, poate pentru că turiştii oricum nu îşi petrec prea mult timp în camerele de motel. Plajele sunt perfecte pentru relaxare, înainte sau după plimbările în pădurile virgine, spre exemplu. Localurile sunt primitoare, cu mâncare gustoasă, la preţuri accesibile.

Costa Rica păstrează multe obiceiuri, care sunt prilej de petreceri. Muzică, dans, culoare sau specialităţi culinare, toate vor sta la dispoziţia turiştilor într-un spectacol al naturii şi al ceremoniilor păstrate de tradiţie.

Indonezia

Insulele vulcanice ale Indoneziei sunt principala atracţie turistică. Din nou, această destinaţie are preţuri mici pentru cazare, oferind în schimb distracţie şi locuri minunate. Indonezia are de arătat o vastă cultură. Vă veţi bucura cu siguranţă să auziţi legendele locului, însoţite de piese de teatru sau obiceiuri funerare, neobişnuite pentru turistul european.

Meşteşugurile tradiţionale vă vor convinge să veniţi acasă cu suveniruri dintre cele mai frumoase. De reţinut sunt Templul Pura Besakih din Bali, care este cel mai important lăcaş sfânt, precum şi Templele hinduse de la Prambanan, care reprezintă cel mai mare complex de temple. Puteţi vizita insule, aceste oportunităţi fiind adesea incluse în pachetul hotelurilor, economisind astfel din bugetul destinat excursiei.

Guatemala

Hainele tradiţionale pe care le îmbracă cei mai mulţi dintre localnici reprezintă una dintre atracţiile pentru turişti. Câteva zile aici reuşesc să taie legătura cu vechiul decor.

De asemenea, fructele exotice se găsesc la preţuri extraordinar de mici, şi vă vor da energie pentru vizita în parcul arheologic. Aici puteţi vedea vechi ruine mayaşe, înconjurate de frumoasa junglă.

Egipt

Atât datorită piramidelor pe care le vizitaţi cu maxim 10 dolari, cât si datorită înţelepciunii egiptene despre care puteţi învăţa, aceasta este o destinaţie exotică ce nu va solicita prea mult din bugetul dvs. Oazele în care cresc curmali sunt probabil singura suprafaţă cu vegetaţie care să vă atragă atenţia, exceptând desigur peticele de pământ cu palmieri. Chiar şi aşa, Egipt va oferi o introducere în arta egipteană antică.

Thailanda

Cu toţii cunoştem rezonanţa pe care o are această destinaţie turistică. Influenţele culturii de aici vă vor face cunoştinţă cu diverse credinţe. Bucătăria locală aduce o explozie de gusturi, de la dulce la picant, în combinaţiile cele mai diverse. Poate câteva experimente spirituale vor reuşi să vă relaxeze şi să vă apropie de latura spirituală a thailandezilor.

Templele vă vor înfăţişa credinţe străvechi, în timp ce practicanţii de arte marţiale vă pot împărtăşi secretele stăpânirii de sine şi ale îmbinării acesteia cu mişcările tradiţionale. Din nou, puteţi opta pentru o călătorie aici nu doar datorită experienţei culturale cât pentru preţurile mici care vă garantează o excursie exotică.

Tot ce vă rămâne acum de făcut este să alegeţi unde vă petrecţi vacanţa sau concediul din vara care urmează să vină.

Carla Schoppel

Surse foto:

allinclusivetravel.ro

thecostaricanews.com

karpaten.ro

vacantaesoterica.blogspot.com

infotravelromania.com

citypictures.net