Ingrediente
– 5 ouă
– 2 ceşti zahăr
– 1 şi 1/2 ceşti făină
– 5 linguri apă
– 5 linguri ulei
– esenţă de vanilie
– 500 g prune fără sâmburi
– un praf de sare
Mod de preparare
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Se separă albuşul de galbenuş. Se bat spumă tare albuşurile cu sarea. Intr-o craticioară se pune zahărul cu apa pe foc şi se lasă la fiert până se topeste zahărul şi devine un sirop. Se adaugă siropul fierbinte peste albuşuri, mixând in continuare.
Atentie: se adaugă câte un pic ca la maioneză, nu tot zahărul odată.
Apoi se adaugă gălbenuşurile, uleiul şi esenţa. Făina se pune ultima, amestecând cu o lingură de jos în sus. Se tapetează forma unde se pune aluatul cu ulei şi faină. Deasupra se pun prunele tăiate bucaţele. Se bagă la cuptor până capată o culoare aurie deasupra. Cand se scoate, se pudrează cu zahăr pudră.
Mod de servire
Prajitura usoară cu prune se serveşte rece sau călduţă.
Surse foto:
www.clubafaceri.ro
www.reteteinimagini.com