Destinaţii neobişnuite din lumea întreagă

Competiţia de turnuri umane din Tarragona, Spania

În fiecare an mii de oameni se întâlnesc într-un oraş din regiunea Catalonia din Spania, care se află la aproximativ  80 de km de Barcelona. Principalul scop al echipelor  formate din sutre de oameni este să construiască cele mai înalte turnuri. Denumite şi castellas, acestea au o tradiţie de două sute de ani. Echipele care construiesc turnurile se numesc colla şi numără între 75 şi 500 de bărbaţi şi femei. În procesul de construire a turnurilor umane, persoanele tinere şi uşoare constituie vârful, în timp ce persoanele grele şi puternice stau la bază.

Peştera mamuţilor din parcul naţional din Kentucky

Această peşteră, localizată la aproximativ  153 de kilometri la sud de Louisville, este cel mai lung sistem de peştere din lume, cu treceri care însumează peste 630 de km. De asemenea, parcul include şi mai mult de 200 de peşteri adiţionale deconactate de la sistemul principal. În peşteri trăiesc peste 200 de specii de animale, dintre care 42 de specii trăiesc în întuneric complet.

Alberobello, Italia

Alberobello, a cărei populație este de aproximativ 11.000, datează cel puțin la mijlocul secolului al 14-lea, când a fost colonizată de către Contele de Conversano. Caracteristica distinctivă a orașului este trulli, locuinţele realizate din calcar de formă conică. În această tehnică preistorică de construcție, structurile sunt construite din pietre interpuse, fără utilizarea mortarului. Acest lucru a făcut clădirile ușor de demontat și reasamblat. Alberobello conține unele dintre cele mai bune exemple de acest stil arhitectural din. Construcţiile de tip trulli din Alberobello au fost recunoscute ca un obiectiv al Patrimoniului  Mondial UNESCO în 1996.

Restaurantul submarin din Maldive, Ithaa (Insula Conrad Maldives Rangali)

Acesta se află la 16 metri sub nivelul mării şi aparţine unui hotel de lux din lanţul Hilton, care ocupă două insule. Insulele Maldive sunt aproximativ 1200 la număr şi se află la aproximativ 182 km de cel mai sudic punct din India şi Sri Lanka. Cei care vor să încerce o asemenea experienţă servesc masa sub pereţii de sticlă. Capacitatea restaurantului este de 12 locuri şi este deschis pentru prânz şi cină în fiecare zi între 11:00 până la miezul nopţii.

Sursă foto:   www.latimes.com