10 obiceiuri alimentare care nu te ajută să slăbeşti!

Atunci când vrem să ţinem o dietă cu toţii ne programăm porţii mai mici, mâncăruri mai sărace în grăsimi şi zaharuri sau ore exacte pentru gustări..dar totuşi există o serie de obiceiuri alimentare greşite pe care le adoptăm şi din cauza cărora rezultatele întârzie să apară. Iată greşelile cel mai des întâlnite şi ce poţi face pentru a le combate:

1. Mâncatul în picioare- total neindicat!

Dacă obişnuieşti să mănânci din picioare te avertizăm că mai mult rău îţi poţi face: datorită timpului scurt pe care îl aloci mesei, nu vei putea mesteca mâncarea corect şi vei mânca foarte repede. Un timp mai îndelungat alocat mesei ar fi o posibilă soluţie.

2.  Alimentele slabe în calorii- nu sunt întotdeaun a slabe!

Când vine vorba de alimentele slabe caloric, acestea au şi o „faţă ascunsă”. Numărul caloric mic pe care îl pretind este completat, însă, de cantităţi mari de sare, zahăr sau alte chimicale care nu aduc beneficii dietei.

3. Încă nu ai eliminat sucul din alimentaţie?!

Sucurile ar trebui eliminate în primul rând din alimentaţie atunci când s-a luat decizia începerii unei diete: conţin mult zahăr, multe kilograme şi multe calorii grele pe care corpul le înmagazinează. Într-o dietă sănătoasă trebuie renunţat la sucuri definitiv!

4. Consumul excesiv de nuci, avocado şi alte fructe!

Deşi acestea sunt nişte alimente foarte sănătoase şi extrem de bune pentru dietă, consumul lor în exces nu te ajută să pierzi din kilogramele nedorite, ba din contră. Din cauza numărului mare de calorii pe care îl conţin, este recomandat consumul moderat al acestor alimente.

5. Micul dejun, extrem de important chiar şi în timpul dietei.

Multe persoane se gândesc să renunţe la micul dejun pentru ca dieta să dea mai multe rezultate..total greşit! Micul dejun, din contră, este un ajutor de încredere al organismului fiindcă te umple de energie, ajutându-te să fii mai activ, te împiedică să ronţăi peste zi şi îţi accelerează metabolismul.

6. Legumele, nu foarte importante în dieta ta

Aceasta este una dintre cele mai mari greşeli cu care te poţi confrunta într-o dietă: neglijarea meselor cu legume. Acestea sunt extrem de folositoare în lupta cu kilogramele în exces! Dacă le vei consuma în timpul dietei vei avea mai multe beneficii fiindcă sunt săţioase, deşi au calorii puţine.

7. Porţiile necontrolate…aduc kilograme în plus.

Chiar dacă te-ai obişnuit să mănânci alimente mai sănătoase, contează şi cantitatea. Porţiile mici sunt secretul unei diete perfecte şi trebuie incluse printre obişnuinţele tale.

8. Înfometarea- efect aproape invers!

Deşi până acum era considerat că înfometarea ajută la slăbire, acum se poate spune că este fix invers: cu cât mânănci mai rar, cu atât organismul îşi construieşte reflexul de a stoca hrana înghiţită.

9. Sportul pe stomacul gol..foarte greşit!!

Sportul cu stomacul gol are efecte mai puţin dorite pentru organismul tău: în loc să arzi grăsimile, arzi caloriile din muşchi, ceea ce nu este chiar scopul dietei tale.

10. Ieşitul în oraş..poate dăuna dietei!

Atunci când ieşi în oraş se poate spune că dieta ta e în pericol. De cele mai multe ori, ieşitul în oraş presupune şi răsfăţ şi de multe ori îţi este greu să sari peste desert. Cu excepţia cazurilor în care serveşti doar o salată la restaurant, putem spune că ieşitul la restaurant este chiar periculos pentru dietă.

Surse foto:

Pinterest.com

Foodstory.ro