Secrete ale frumuseţii din lumea întreagă

     Când vine vorba de frumuseţe, dăm repede o fugă la cel mai apropiat chioşc de ziare să luăm ultima revistă în materie de sfaturi pentru o frumuseţe impecabilă. Pe stradă suntem mereu bombardate cu tot felul de flyer-e cu “n” oferte la diverse saloane de frumuseţe şi multe dintre noi amânăm o astfel de şedinţă din diverse motive. Dar de ce să nu fim frumoase învăţând de la femeile din lumea întreagă ce fac ele pentru a-şi păstra frumuseţea?  Hai să dăm o tură înconjurul lumii şi să aflăm câteva secrete:

Australia – make-up artistul Napoleon Perdis spune că femeile aborigene folosesc extractul de coada şoricelului pentru a preveni vergeturile datorită proprietăţilor hidratante.  Rădăcina de coada şoricelului este de asemenea antiinflamatoare şi calmează pielea.

Chile – femeile din Chile cred în puterea miraculoasă a antioxidanţilor din strugurii roşii care le luminează pielea. Folosesc o mască de faţă din 2 pumni de struguri roşii zdrobiţi peste care adaugă 2 linguri de făină. Aplică masca şi o lasă timp de 10 minute. Amestecul revigorează pielea obosită şi îi oferă luminozitate.

Republica Dominicană –  dacă întâlneşti vreodată o femeie dominicană uită-te la unghiile ei şi vei vedea cât de sănătoase sunt. Secretul constă în usturoi pisat, ca un fel de mujdei cu lac de unghii. Acest amestec ciudat trebuie lăsat timp de 7 sau 10 zile după care îţi faci unghiile cu acest lac nou. Usturoiul are şi proprietăţi antibacteriene dar şi de consolidare.

Egipt – secretul frumuseţii corporale al Cleopatrei constă în băi de lapte care îndepărtează celulele moarte dar şi hrăneşte pielea în profunzime şi o menţine tânără mai mult timp. Pentru a încerca un astfel de tratament acasă, adăugaţi 2 căni de lapte praf în apa din cadă şi răsfăţaţi-vă câteva minute. Veţi observa chiar de la prima utilizare că pielea va devein mai catifelată şi moale.

Franţa – femeile franceze au un program foarte riguros şi strict în privinţa tratamentului facial. Acesta presupune demachierea în fiecare seară, utilizarea săptămânală a măştilor de faţă, masaje regulate. Ele folosesc o mască de faţă dintr-un amestec de cireşe şi seminţe de rodie pe care o lasă să acţioneze timp de 6 minute. Oferă luminozitate tenului şi hrănire datorită vitaminelor. Pentru a stimula circulaţia sangvină, îndepărtează masca cu un prosop umed.

Grecia – aceste femei sunt binecuvântate de la natură cu un ten deschis la culoare, dar care nu este nici el protejat în mod natural de razele UV, explică dermatologul Macrene Alexiades din New York care este pe jumătate grec. Dar chiar dacă nu aveţi acea “binecuvântare” de la natură puteţi avea un ten luminous furând de la femeile elene un truc. Ele au o dietă mediteraneană, foarte bogată în peşte, omega 3 şi 6 care întineresc pielea, iar fructele şi legumele oferă antioxidanţi şi vitamine. Nu este deloc exclus, din contră, uleiul de măsline care hidratează pielea şi celulele.

Israel – Cygalle Dias, proprietar al New York City’s Cygalle Healing Spa este născut în Israel şi crede cu tărie în puterea vindecătoare a sării de mare. Când înnoţi în Marea Moartă, sarea îţi ajută corpul să scape de toxine şi este ştiut faptul că această sare vindecă şi anumite boli de piele. Pentru a obţine beneficiile detoxifierii cu sarea de mare acasă realizaţi un amestec din o cană de sare de mare cu un vârf de cuţit de praf de alge marine, o jumătate de ceaşcă de ulei de masaj şi 10-15 picături de ulei de lavandă. Acest amestec se aplică pe piele, exfoliază delicat.

Italia – cum îşi menţin italiencele părul strălucitor? Potrivit lui Fabio Scalia, hairstyilist italian şi proprietar al unui salon din Brooklyn, New York, răspunsul este în bucătăria dvs. Folosiţi o mască din iaurt şi ulei de măsline. Aplicaţi masca şi clătiţi cu apă rece după 5 minute.

Spania – femeile din Spania îşi spală părul cu suc de afine sau de lămâie, în funcţie de culoarea părului. Cele brunete cu suc de afine, iar cele blonde cu suc de lămâie pentru a evita bineînţeles colorarea părului blond cu nuanţe de roşcat închis. Aceste sucuri aduc părului o strălucire naturală.

Sursă foto: www.everyday.com.my