Eşti însărcinată? Te simţi frumoasă!

Sarcina te poate pune în dificultate atunci când, fără să vrei, te vor încerca tot felul de gânduri contradictorii. Oricât de bucuroasă ai fi datorită vieţii care creşte în tine, transformarea şi noile proporţii ale corpului tău te pot face să te simt ciudat sau, în orice caz, deloc frumoasă.

Sânii se măresc, curbele se preschimbă, abdomenul se umflă, iar tu ai vrea să îţi recapeţi vechile forme. Te poţi consola cu faptul că, poate cel mai bizar şi frustrant moment al sarcinii este acela în care burta creşte dar nu araţi încă însărcinată.

Şi mai dificil este pentru femeile plinuţe, care au nevoie de ceva timp în plus, pentru a arătă că sunt însărcinate.

Totuşi, sarcina vine şi cu surprize plăcute pentru tine:

Un lucru amuzant pe care nimeni nu ţi l-a spus despre perioada sarcinii ar fi acela că aceasta trezeşte în oamenii din jur, sentimente de… politeţe sporită.

Dintr-odată vânzătorul de la prăvălia de la colţ, se oferă să îţi care plasele la maşină; oamenii se întrec unul pe altul să îţi ţină uşa deschisă, la scară, sau îţi cedează locul în autobuz.

În plus toţi zâmbesc la tine! Bucură-te de aceste mici atenţii, atât cât durează, alături de alte câteva beneficii ale sarcinii, asupra organismului tău:

Unghii care cresc mai repede: în jur de de luna a cincea, unghiile încep să îţi crească mai repede decât de obicei, datorită hormonilor din timpul sarcinii.

Un păr grozav: în al doilea trimestru, vei observa că podoaba capilară va arăta mai sănătoasă şi mai plină de strălucire. Nu este vorba că îţi creşte mai mult păr, ci doar că pierzi mai puţin, datorită aceloraşi hormoni.

Proverbiala ta strălucire: tot în timpul celui de-al doilea semestru poţi observa că pielea îţi va străluci mai mult decât de obicei. Hormonii sunt parţial responsabili, dar şi creşterea volumului sângelui.

Un piept generos: sânii vor lua proporţii, ceea ce te va face să arăţi mai bine.

Atracţie: chiar dacă îţi este greu să crezi, soţul tău va fi fermecat de noul tău aspect. Bărbaţii pot vedea multă senzualitate în sânii măriţi şi curbele fine. În plus, vizibilitatea sarcinii îi va aminti de propria sa virilitate.

Menţine-te în formă:

Fie că ceea ce am scris mai sus te încurajează sau nu, există câteva strategii care te voi ajuta să arăţi şi să te simţi minunat în perioada sarcinii:

Accentuează calităţile: ai nişte gambe frumoase? Expune-le cu ajutorul rochiilor scurte. Eşti mândră de bustul tău? Scoate-l în evidenţă cu un decolteu feminin.

Rasfaţă-te ocazional: cu o manichiură, o pedichiură,  un ruj nou sau cu lenjerie intimă dantelată.

Încearcă să nu te îngraşi mai mult decât ar fi normal în perioada sarcinii, respectiv între 10 şi 15 kg.

Sursa foto:

twitthealthposts.blogspot.com