Ești mai tare decât răceala şi gripa, cu Coldrex

 Răceala şi gripa sunt două afecţiuni frecvente, care ne dau multe bătăi de cap atât în sezonul rece, cât şi atunci când trecem de la un anotimp la altul, indiferent dacă suntem adulţi, copii sau persoane în vârstă.

Răceala comună este o infecţie virală la nivelul tractului respirator superior, care se manifestă în mod normal prin congestie nazală, secreţii nazale abundente, dureri în gât, răguşeală, de multe ori strănut sau tuse şi rareori dureri de cap şi frisoane, la care uneori, se adaugă o stare generală de rău.

Gripa este o infecţie virală respiratorie acută, cu evoluţie rapidă şi răspândire pe arie largă, ce se manifestă prin febră puternică – de la una până la trei zile, dureri de cap, dureri musculare şi tuse uscată.

În timp ce adulţii răcesc în medie cam de 2-4 ori pe an, copiii răcesc chiar şi de de 6-8 ori, în funcţie de vârstă şi de gradul de expunere. În funcţie de imunitatea deja formată la un anumit virus al răcelii, 20-70% dintre membrii familiei vor fi infectaţi la câteva zile după pătrunderea virusului în casă.

În cazul în care unul dintre membrii familiei tale este răcit, trebuie să ştii că răceala se transmite de la persoana bolnavă la cea sănătoasă de cele mai multe ori pe calea aerului, prin strănut, tuse etc, de aceea este foarte bine ca atunci când o persoană este bolnavă, să strănute în batistă sau şerveţel, pentru a nu-i îmblonavi pe cei din jurul său.

De asemenea, este foarte important să-i înveţi pe cei mici să se spele pe mâini cu apă şi săpun cât mai des posibil, mai ales atunci când vin de afară, dar şi înainte de masă, întrucât degetele intră foarte uşor în contact cu virusurile când atingem diferite obiecte sau intrăm în contact cu o persoană infectată, iar dacă ne atingem nasul sau ochii cu mâna murdară, virusul poate intra mai uşor în corp.

În sprijinul ameliorării simptomelor răcelii şi gripei a fost creată gama Coldrex. Medicamentele din gama Coldrex reduc febra, calmează durerile şi reduc congestia nazală.

Coldrex este una dintre cele mai complexe game de produse pentru răceală şi gripă, care include atât medicamente pentru adulţi, cât şi pentru copii, produsele regăsindu-se sub forme farmaceutice diferite, precum comprimate sau pulbere pentru suspensie orală, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

Coldrex MaxGrip Lemon, pulbere pentru suspensie orală combate simptomele de gripă şi răceală, fiind recomandat adulţilor şi copiilor cu vârsta peste 12 ani. Medicamentul asigură concentraţia maximă de paracetamol per doză – 1000 mg pentru reducerea eficientă a febrei şi ameliorarea durerii, un decongestionant (fenilefrină) pentru desfundarea nasulului şi sinusurilor, iar prin conţinutul de vitamina C contribuie la susţinerea sistemului imunitar. Coldrex MaxGrip Comprimate (cu un conţinut de 500 mg paracetamol per doză) are în plus cafeină pentru un efect uşor stimulant şi un expectorant (terpinhidrat) pentru calmarea tusei productive.

Coldrex HotRem este disponibil în două arome – Lemon şi Honey&Lemon. Este recomandat în cazul răcelilor comune şi gripei, având o concentraţie de 750 mg paracetamol, un decongestionant (fenilefrină) şi vitamina C, combinaţie eficientă în ameliorarea principalelor  simptome ale răcelii şi gripei: febra, congestia nazală, durerile de cap, durerile în gât. Medicamentele sunt indicate pentru adulţii şi copii cu vârste începând de la 12 ani.

Pentru copii cu vârste curpinse între 6 şi 12 ani a fost creată gama Coldrex Junior, care include produsele Coldrex Junior Comprimate şi Coldrex Junior Hotrem. Prin conţinutul de paracetamol, decongestionant (fenilefrina) şi vitamina C, ambele produse sunt recomandate pentru ameliorarea simptomelor de gripă şi răceală comună precum stări febrile, frisoane, nas înfundat, în plus Coldrex Junior Comprimate fiind indicat şi pentru ameliorarea tusei seci productive, prin conţinutul suplimentar de expectorant (guaifenezină).

Aceste medicamente se pot elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.