Evadările din weekend

Reuşim din când în când să evadăm din cotidian, să ne încetinim activitatea şi să ne sustragem din ţesătura întortocheată al fluxului neîntrerupt al vieţii.

Vise nevisate până la capăt, din care se nasc iluzii, iubiri consumate pe fugă, în care găsim doar plăcerea jocului şi al duelului, dar sfârşind prin a ne toci facultatea digestivă a dragostei.

Iar pentru că timpul nu-ţi aruncă ancora, noi trebuie să ne strecurăm printre secundele furate parcă dintr-un noian de ore. Aceste secunde adunate duc la sfârşituri de săptămână fără email-uri, notificări pe Facebook, Twitter sau telefoane. Putem noi oare în aceste momente să ne însuşim denumirea de „alchimişti ai timpului liber”? Da, condiţia fiind transformarea clipelor de respiro în „aur” – în momente de neuitat.

Dacă nu ne permitem o vacanţă de fiecare dată când avem ceva mai mult timp liber, un city break în fiecare week-end liber sau să călătorim atunci când ne luăm un concediu, asta nu înseamnă că trebuie să ne resemnăm şi să cădem prizonierii plictiselii.

Vă propun în continuare câteva evadări, prin care ne putem simţi turişti chiar dacă nu ne urcăm în avion sau nu parcurgem sute de kilometri cu maşina.

 SPA – o oază de relaxare

După o săptămână încărcată la serviciu, vă puteţi permite o zi de răsfăţ într-un salon SPA. Fie că e vorba de un club de oraş în care găsiţi o saună, o piscină şi un masaj recomfortant sau de un hotel apropiat care poate oferi astfel de servicii, fie vă puteţi caza peste noapte la vreun hotel dotat cu saloane SPA. După această relaxare la saună, vă veţi simţi reîmprospătaţi, revitalizaţi şi gata să luaţi viaţa în piept.

 Grădinile copilăriei

Când aţi fost ultima dată la o grădină zoologică?

Dacă delfinarii şi acvarii nu prea mai găsim de vizitat în oraşele noastre, cu siguranţă vom descoperi un colţ de natură în care să ne relaxăm. O plimbare pe aleile unei grădini zoologice vă va duce cu gândul la copilărie sau vă va purta cu imaginaţia în ţinuturi îndepărtate.

Parcul Natural Dumbrava Sibiului este unul din locurile în care vă puteţi petrece timpul liber. Acesta este traversat de pârâul Trinkbach, care formează pe cursul său trei lacuri de origine antropică: unul la Muzeul Tehnicii Populare şi două în Grădina Zoologică. Dacă sunteţi din Sibiu sau prin proximitatea spaţială, nu ezitaţi să vă distraţi în grandiosul parc.

Pădurea Dumbrava este un stejăreţ de terasă, în care, pe lângă stejar, vegetează foarte bine carpenul, cireşul pădureţ, ulmul, jugastrul şi teiul. Sporadic apar gorunul, frasinul, arţarul şi scoruşul. În Pădurea Dumbrava trăiesc căpriori, veveriţe, arici, mistreţi, şoareci, pârşi, vulpi dar şi păsări, precum: piţigoiul mare, mierla, presura, ciocănitoarea mare, gaiţa, turtureaua, bufniţa, pupăza, cucul, cinteza, sticletele, vrăbii, corb. La limita pădurii, în partea de sud, se găseşte „Monumentul eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale” şi Cimitirul Municipal. Pentru a vizita Parcul Natural Dumbrava, va trebui să vă rezervaţi măcar două zile pentru că este imens, având 960 de ha.

De asemenea, în Bucureşti avem Parcul Herăstru sau Parcul Cisşmigiu, Parcul Tineretului sau Parcul Tei, iar în materie de grădini, recomandările sunt Grădina Zoologică, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” sau Grădina Icoanei.

 Descoperirea unei comunităţi culturale

Fiecare oraş are zonele sale diferite, fie că sunt zone locuite de „comunităţi speciale”, fie că au o istorie. Dacă aveţi timp liber şi nu plănuiţi o vacanţă undeva departe, aceasta este ocazia perfectă de a descoperii un cartier chinezesc sau o zonă locuită de studenţi străini, puteţi merge într-un campus studenţesc sau într-un cartier de blocuri. În cazul în care doriţi să ieşiţi din zona voastră de confort şi din „acvariul” vostru cotidian, n-ar fi rău o plimbare printr-un cartier precum „ferentexasul” bucureştean sau printr-o zonă rezidenţială.

Oriunde aţi locui, cu siguranţă aveţi ocazia să mâncaţi într-un restaurant chinezesc, să beţi sake şi să gustaţi sushi într-unul japonez, să descoperiţi pizza şi pastele tradiţionale italiene, să degustaţi sangria spanionă sau să comparaţi shaorma libaneză cu cea turcească.

Ziua ar putea fi încheiată într-un club de salsa sau într-un bar cu program de belly-dansing.

Distracţie în cazinou

Dacă mergeţi la Cazinou, asta nu inseamnă că trebuie să câştigaţi bani. Probabil nu e cazul şi nici nu vă tentează să vă jucaţi şi mai ales să vă riscaţi ultimele economii. Ideea este să vă distraţi într-o atmosferă specială, o atmosferă cu care nu sunteţi obişnuiţi. Un Cazinou este, trebuie să recunoaştem, o altă lume, iar experienţa va fi una dintr-alea memorabile şi s-ar putea să vă mai doriţi asemenea experieţe pe viitor.

La Cazinou nu este nevoie de rezervare sau de bilet la intrare. Tot ce trebuie să faceţi este să vă îmbrăcaţi frumos şi alături de câţiva prieten puteţi merge la Cazinou la fel ca la film, la restaurant sau în altă locaţie pentru a vă distra şi a vă simţi bine.

Nu mergeţi să câştigaţi fiindcă de cele mai multe ori veţi pierde şi riscaţi să fiţi dezamăgit. Mai mult de atât, nu mergeţi să puneţi pasiune în joc şi să vă încărcaţi cu mi mult stres sau chiar mai multă energie negativă, ci alegeţi cazinoul pentru a profita de atmosferă, de băutură, de ţigările şi mâncarea „gratuită” oferită jucătorilor şi, de ce nu?, pentru a juca nu mai mult decât vă permiteţi, fără „microbul” dorinţei de câştig.

Alegând cazinoul vă veţi distra într-o atmosferă specială, veţi intra într-o lume plină de lumini, tentaţii, femei frumoase, bărbaţi eleganţi, mâncare şi băutură fină.

Cu toate că viaţa pare să devină pe zi ce trece din ce în ce mai grea, noi putem să schimbăm asta. Cum? Optimismul şi zâmbetul de la începutul fiecărei zi ar putea fi tratamentul garant al succesului … şi să nu uităm de timpul liber – pe care să-l folosim cu cele mai bune intenţii.