Top 5 destinații estivale în Europa

Mai grăbită sau mai leneșă, vara a apărut de ceva timp și pe meleagurile noastre. Știm cu toții că vara înseamnă vacanță, mare, munte. Relaxare, într-un cuvânt. Noi vă propunem câteva destinații de vacanță, voi trebuie doar să alegeți una (sau mai multe) și să vă faceți bagajul.

Ne-am gândit la Costa Brava, ca o prima oprire. Tărâmul catalan a devenit o atracție deosebită în ultima vreme. Cu un climat propice băilor de soare, te îmbie să îmbraci costumul de baie și să lenevești toată ziua pe plajă sau să faci baie în apa de un albastru răcoritor.

În Costa Brava sunt stațiuni pentru toți turiștii. De la tinerii petrecăreți până la cei familiști. Petrecăreții pot alege stațiunea Calella unde sunt numeroase cluburi de noapte, spectacole de flamenco și salsa sau petreceri în stradă. Cei care vin cu copiii în vacanță pot merge în Lloret del Mar, cea mai animată stațiune din Costa Brava.

 

Ofertele de cazare se potrivesc oricărui tip de buzunar. De la campinguri până la hoteluri luxoase, prețurile pornesc de la 350 de euro în luna iunie și pot ajunge la 900 în perioada de vârf.

O altă zonă pe litoralul Mării Mediteraneene este Costa Maresme. Tot în provincia Catalunia, Costa Maresme este asemănătoare Costei Brava. Principala atracție turistică de aici este nisipul granulat ce se întinde pe o distanță de 2km. Nici magazinele, restaurantele sau berăriile nu se lasă mai prejos.

 

Turiștii aleg această zonă și datorită localnicilor ospitalieri, diversității peisajelor și nu în ultimul rând datorită raportului avantajos calitate-preț.

O altă oprire este litoralul bulgăresc. Mulți aleg să își petreacă concediul în Bulgaria, la Nisipurile de Aur sau la Balcic. O distanță de aproximativ 24 de km desparte cele două zone.

 

La Nisipurile de Aur turiștii sunt atrași de climatul favorabil, de peisajul pitoresc și de prețurile rezonabile. Plaja este lungă de 3,5 km și este acoperită cu nisip fin. Apa este curată și liniștită, cu o salinitate scăzută, și este ideală pentru vacanțele cu copiii.

Balcicul, pe lângă litoral, este vizitat și pentru istoria sa. Zona ce în trecut era teritoriu românesc, adăpostește acum castelul Reginei Maria și grădina botanica unicată în Europa centrală și de Est, datorită colecției de cactuși.

Este deja cunoscut faptul că litoralul bulăgaresc este mai ieftin decât cel românesc, așadar, prețurile de aici sunt accesibile tuturor pentru perioade scurte și lungi.

Material realizat de Madalina Misu